Τα κρούσματα έφθασαν τα 33: Καραντίνα σε όλη τη Βενεζουέλα ανακοινώνει ο Νικολάς Μαδούρο

Καραντίνα σε όλη τη Βενεζουέλα ανακοινώνει ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο, καθώς τα κρούσματα έφθασαν τα 33. EPA, MIRAFLORES PRESS HANDOUT




Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο έδωσε εντολή χθες Δευτέρα να τεθεί σε καραντίνα το σύνολο της επικράτειας της Βενεζουέλας, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν σε 33.

Από σήμερα Τρίτη «η Βενεζουέλα μπαίνει σε κοινωνική καραντίνα», τόνισε ο Μαδούρο κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του που μεταδόθηκε από τη δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, διευκρινίζοντας πως αυτό το «απαραίτητο δραστικό μέτρο» θα εφαρμοστεί «σε όλη τη χώρα».

Ο Μαδούρο εξήγησε πως η απόφαση ακολούθησε τον εντοπισμό 16 νέων κρουσμάτων χθες Δευτέρα.

«Η κρίση αυτή μόλις ξεκινάει», προειδοποίησε ο σοσιαλιστής πολιτικός.

Η χώρα έθεσε σε καραντίνα χθες μερικές πολιτείες, όπου κατά τον Μαδούρο τα μέτρα είχαν αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος Μαδούρο δήλωσε ότι η χώρα θα εισαγάγει φάρμακα από την Κούβα και προστατευτικό εξοπλισμό, καθώς και «χιλιάδες» σετ εξετάσεων, από την Κίνα.

Οι τιμές του αργού κατέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω του πολέμου τιμών της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας και της μείωσης της ζήτησης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, γεγονός που απειλεί να επιδεινώσει την κρίση στη Βενεζουέλα, χώρα σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τις εξαγωγές αργού, που ήδη υφίσταται εμπάργκο από τις ΗΠΑ.

Ο Μαδούρο αναγνώρισε ότι οι σημερινές τιμές του αργού σημαίνουν πως το βαρέλι τιμάται κάτω από το κόστος εξόρυξής του στη χώρα του.

Ωστόσο, τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, «πρέπει να εγγυηθούμε ότι η οικονομία θα συνεχίσει να λειτουργεί κατά τη διάρκεια της καραντίνας».

Πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καράκας, Venezuela

H κυβέρνηση του Ερντογάν ανακοινώνει νέα μέτρα εναντίον του κορωναϊού: 47 τα κρούσματα στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: