Τα Μπαλέτα Μπολσόι θα προβάλλουν τις καλύτερες παραστάσεις τους στο You Tube

File photo: Ήδη έχουν προβληθεί μεγαλειώδεις παραστάσεις όπως η “Ωραία Κοιμωμένη” και “Ρωμαίος και Ιουλιέτα” από το κανάλι των Μπαλέτων Μπολσόι στο You Tube. Photo via Facebook@BolshoiBalletintheUS




Τα Μπαλέτα Μπαλσόι ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προβάλλουν τις καλύτερες παραστάσεις τους στο YouTube, την ώρα που το ένα τρίτο των ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται σε καραντίνα στο σπίτι του για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωναϊού.

“Για πρώτη φορά στην ιστορία, τα Μπαλσόι θα μεταδώσουν στο Ίντερνετ μια σειρά παραστάσεων που είχαν μαγνητοσκοπήσει στο παρελθόν, οι οποίες ανήκουν στη χρυσή συλλογή τους”, αναφέρει η διάσημη Ακαδημία Μπαλέτου Μπαλσόι σε ανακοίνωσή της.

Από την Παρασκευή και έως τις 10 Απριλίου, 6 παραστάσεις θα παρουσιαστούν στους θεατές στο επίσημο κανάλι των Μπαλσόι στο YouTube “χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς”, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η “Λίμνη των Κύκνων” θα είναι το πρώτο έργο που θα παρουσιαστεί στο κοινό την Παρασκευή στις 18:00 ώρα Ελλάδος και θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες πάντα την ίδια ώρα η όπερα “Μπορίς Γκοντούνοφ”  και το μπαλέτο “Ωραία Κοιμωμένη”.

Κάθε παράσταση θα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη στο YouTube για ένα 24ωρο μετά την προβολή της.

“Το θέατρο προσέφερε πάντα μοναδικά συναισθήματα στους ανθρώπους”, σημείωσε ο διευθυντής των Μπολσόι Βλαντίμιρ Ουρίν. “Βεβαίως δεν θέλουμε να χάσουμε την επαφή μας με το κοινό”, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ελπίδα η πρωτοβουλία αυτή των Μπολσόι “να ανυψώσει το ηθικό και να φέρει τουλάχιστον πνευματική υγεία σε αυτούς που αγαπούν την τέχνη των Μπολσόι”.

Δεκάδες θέατρα και όπερες στον κόσμο, στην Ευρώπη όπως και στις ΗΠΑ, έκλεισαν τις τελευταίες μέρες τις πόρτες τους στο κοινό, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του νέου κορωναϊού, συνεχίζοντας παράλληλα να προβάλλουν παραστάσεις και συναυλίες τους μέσω Ίντερνετ.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Από τον Ντα Βίντσι στον Πικάσο, αλλά αλλιώς λόγω του κορωναϊού – viral έργα του Μπαγεστέρ [photos]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: