Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε στη Νότια Καρολίνα

File photo: Προ κορωναϊού, οπαδοί του πρώην αντιπροέδρου και “ντε φάκτο” υποψηφίου για την αναμέτρηση με τον πρόεδρο Τραμπ, Τζο Μπάιντεν τον επευφημούν στη Νότια Καρολίνα. EPA, JIM LO SCALZO




Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επικράτησε στην εσωκομματική ψηφοφορία για την ανάδειξη του υποψηφίου ή της υποψηφίας των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ που διεξήχθη χθες Σάββατο στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας.

Η νίκη έδωσε ώθηση στην εκστρατεία του και επιβεβαίωσε πως θα είναι πιθανόν ο κυριότερος αντίπαλος του δημοκρατικού σοσιαλιστή γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα της παράταξης, σύμφωνα με εκτιμήσεις που μεταδίδουν μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα βάσει των έξιτ πολ.

Έπειτα από τα απογοητευτικά γι’ αυτόν αποτελέσματα στις τρεις πρώτες πολιτείες όπου διεξήχθησαν εσωκομματικές διαδικασίες, αυτή είναι η πρώτη νίκη για τον Τζο Μπάιντεν, 77 ετών, στις αρχαιρεσίες που θα αναδείξουν τον/την αντίπαλο του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου.

Πληροφορίες από AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Xαιρετίζει ο Τραμπ τη συμφωνία με τους Ταλιμπάν η οποία “θα τερματίσει τον πιο μακροχρόνιο πόλεμο”

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: