Στους 611 ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν, 12.729 τα κρούσματα: Κλείνει τα σύνορα η Λιθουανία

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορωναϊό στο Ιράν αυξήθηκε στους 611. EPA, PIYAL ADHIKARY




Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στο Ιράν αυξήθηκε σήμερα στους 611 (+97), μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 12.729.

“1.365 νέα κρούσματα καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες” δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας Κιανούς Τζαχανπούρ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.

Το Ιράν, μία από τις πλέον πληγείσες χώρες από την πανδημία εκτός της Κίνας, είχε ανακοινώσει χθες έναν απολογισμό 514 νεκρών και 11.364 κρουσμάτων.

Η Λιθουανία κλείνει τα σύνορα

Η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι κλείνει με τη σειρά της τα σύνορά της στους ξένους από σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να αναχαιτίσει την εξάπλωση της επιδημίας του νέου κορονοϊού, ενώ έχουν καταγραφεί επτά κρούσματα έως σήμερα στη χώρα της Βαλτικής με πληθυσμό 2,8 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι έλεγχοι θα τεθούν σε ισχύ από τις 18.00 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδας) στα σύνορα με τη Λετονία και την Πολωνία, τις δύο χώρες της ΕΕ με τις οποίες γειτνιάζει, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Ρίτα Ταμασούνιεν.

“Η ελεύθερη κυκλοφορία στη ζώνη Σένγκεν ήταν ό,τι πιο πολύτιμο, όμως τώρα έχει γίνει η μεγαλύτερη απειλή” σημείωσε η υπουργός.

Ανάλογους περιορισμούς έχουν υιοθετήσει τις τελευταίες ημέρες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Πολωνία, η Σλοβακία και η Τσεχία.

Μόλις τεθούν σε ισχύ οι έλεγχοι, θα απαγορεύεται η είσοδος στη χώρα σε όλους τους ξένους με εξαίρεση τους κατόχους άδειας εργασίας στη Λιθουανία.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters
Τεχεράνη, Ιράν, Βίλνιους, Λιθουανία

 

Τι ξέρει η Βρετανία για τον κορωναϊό που ο υπόλοιπος πλανήτης αγνοεί: Πείραμα Τζόνσον;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: