Δεν αποκλείεται η Γερμανία να ζήσει καταστάσεις Ιταλίας λένε οι αρχές της χώρας: Στους 389 οι νεκροί

File Photo: Ειδικά διαμορφωμένο αεροσκάφος του γερμανικού στρατού αποχωρώντας χθες για το Μπέργκαμο προκειμένου να παραλάβει ασθενείς. EPA/KEVIN SCHREIB /




Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη Γερμανία αυξήθηκε σε 52.547 και 389 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της πανδημίας, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Ιντιστούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 3.965 συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, ενώ ο αριθμός των νεκρών κατά 64, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό.

Το RKI ανέφερε ότι τα στοιχεία δεν αποτυπώνουν την πλήρη εικόνα καθώς δεν έχει λάβει αναφορές από τα κρατίδια Βάδης-Βυτερμβέργης, Έσσης και Σάαρλαντ.

Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του «Ρόμπερτ Κοχ» Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε ότι ακόμη και η Γερμανία είναι πιθανό να ζήσει καταστάσεις ανάλογες της Ιταλίας, εξηγώντας ωστόσο ότι για την ώρα αυτό αποτελεί απλώς εικασία.

Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο το σύστημα υγείας να φθάσει τα όριά του, δηλώνει ο κ. Βίλερ σε συνέντευξή του στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, επισημαίνοντας ότι «θα πρέπει να υπολογίζουμε ότι οι δυνατότητες του συστήματος είναι ανεπαρκείς, το εάν όμως θα φτάσουμε πραγματικά σε αυτό το σημείο, αποτελεί μόνο εικασία».

Ταυτόχρονα, ο Γερμανός επιστήμονας δεν αποκλείει και το «καλό» σενάριο για την Γερμανία, τα νοσοκομεία να φθάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους το Πάσχα (12 Απριλίου), αλλά τα μέτρα που εφαρμόζονται να έχουν αποτέλεσμα και να δούμε εξομάλυνση της επιδημιολογικής καμπύλης.

«Το Πάσχα θα γνωρίζουμε ποιο σενάριο θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε», καταλήγει ο κ. Βίλερ.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ, Φ. Καραβίτη
Βερολίνο – Φρανκφούρτη, Γερμανία

838 νεκροί μέσα σε ένα βράδυ στην Ισπανία στη χειρότερη μέρα απωλειών: Εφτασαν τους 6.528 οι νεκροί

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: