Στον Έβρο Παναγιωτόπουλος και Α’ ΓΕΕΘΑ: Αυτοψία στα έργα οχύρωσης των συνόρων

File Photo: Έργα οχύρωσης στο βόρειο τμήμα στο φυλάκιο 1 στις Καστανιές με Νατοϊκού τύπου Hesco στα οποία καλύπτονται τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ και του Σ.Ξ. για ν’ αποφύγουν τις εκατοντάδες πέτρες, σίδερα, ξύλα και άλλα αντικείμενα που εκφεντονίζονται από τους μετανάστες. Πηγή: Hellas Journal
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ. HELLAS JOURNAL

Την δική τους αυτοψία σε κομβικά σημεία του Έβρου για την εξέλιξη του νέου σχεδίου των ελληνικών δυνάμεων, ασφαλείας και Ενόπλων Δυνάμεων πραγματοποιούν αυτή την ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αρχηγός του Γενικού επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο υπουργός με τον Αρχηγό βρίσκονται στο φυλάκιο 1, εκεί δηλαδή που χτυπά η καρδιά του άτυπου μεν αλλά ουσιαστικού κέντρου επιχειρήσεων, που επί ένα μήνα λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο, ανασυντάσσοντας όπου χρειάζονταν τις δυνάμεις φρούρησης των συνόρων μας κατά την εξέλιξη της ασύμμετρης απειλής που ξέσπασε με ευθύνη της Άγκυρας.

Ο Αντιστράτηγος Ιλλαρίδης, Διοικητής του Δ’ ΣΣ και ο Ταξίαρχος Συριτούδης από την πλευρά της ΕΛΑΣ θα ενημερώσουν τον Κο. Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό των ΕΔ για τις τρέχουσες εξελίξεις που έχουν να κάνουν με την αναδιάταξη των δυνάμεων φρούρησης στα 212 χλμ της συνοριακής γραμμής με την Τουρκία.

  • Οι Καστανιές μπορεί να άδειασαν και να ευθύνεται για αυτό εκτός του κορωναϊού και η σθεναρή στάση των ελληνικών δυνάμεων, όμως τώρα η φρούρηση αυτή πρέπει να συνεχιστεί κι αυτό να φαίνεται στα χερσαία, αλλά και στα παραποτάμια σημεία.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Στρατηγός θα δουν από κοντά τα πολύτιμα έργα που έγιναν από το Μηχανικό, πολλές φορές εν τω μέσω επεισοδίων και εκατοντάδων χημικών.

Τα έργα αυτά δεν έχουν γίνει μόνο στα χερσαία σύνορα, αλλά και στην παρέμβρια περιοχή.

Ο υπουργός με τον Αρχηγό εκτός από το φυλάκιο 1, θα μεταβούν και στην περιοχή του πετάλου κι ακόμη πιο νότια εκεί που ο Έβρος χωρίζει τις δύο χώρες ως φυσικό σύνορο.

Η ασύμμετρη απειλή της Τουρκίας απέτυχε να στρατικοποιήσει τα “ελληνοτουρκικά”: Πίεση τώρα για να προκληθεί ένα νέο επεισόδιο

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal