Στο τραπέζι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τουρκία: 31 συλλήψεις για διασπορά πανικού μέσω social media

Αυξάνονται οι νεκροί στην Τουρκία. EPA, ERDEM SAHIN




Στην ημερήσια διάταξη θα βρεθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τουρκία, εάν η κοινωνική απομόνωση δεν πετύχει και συνεχίσει να μεταδίδεται γρήγορα ο ιός, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στην εφημερίδα Χουριέτ.

“Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε το αποτέλεσμα των αποφάσεων που λάβαμε. Προσπαθούμε να μειώσουμε την κίνηση, να αυξήσουμε την κοινωνική απόσταση. Στόχος μας η ελάχιστη κίνηση και η ελάχιστη κοινωνικοποίηση. Μέχρι στιγμής πιστεύουμε ότι πετύχαμε αυτό τον στόχο”, ανέφερε.

Στο μεταξύ, σε συλλήψεις 31 ατόμων προχώρησε η τουρκική αστυνομία στα Άδανα για πρόκληση τρόμου και πανικού στον λαό δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται, διέδωσαν αβάσιμες ειδήσεις ότι μια γυναίκα με κορωνοϊό η οποία εργάζεται σε τράπεζα το έσκασε από το νοσοκομείο.

Πάντως τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Τουρκίας, Ziraat Bankasi, Vakifbank, Halkbank Isbankasi ανακοίνωσαν πακέτα στήριξης με στόχο να ξεπεραστεί η περίοδος του ιού με όσο το δυνατόν λιγότερο ζημιές. Ανακοίνωσαν αύξηση του ορίου δανειοδότησης για τις εταιρείες. Επίσης θα αναβληθούν οι πληρωμές των δανείων των ιδιωτών που έπρεπε να πληρωθούν στις 31 Μαρτίου.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη

Σε μακαριότητα ο τουρκικός πληθυσμός: 4 στους 10 πιστεύουν ότι δεν απειλούνται από τον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: