Στο κατακόκκινο η Ιταλία: Ο Κόντε ανακοίνωσε ότι κλείνουν όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες οι οποίες δεν θεωρούνται βασικής σημασίας

Ιταλοί πολίτες περιμένουν στην ουρά για να ψωνίσουν στην πόλη Desio, της Βόρειας Ιταλίας. EPA, SERGIO PONTORIERI




Σε νέο του τηλεοπτικό διάγγελμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού.

Όπως τόνισε, κλείνουν σε όλη την χώρα όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις οι οποίες δεν θεωρούνται βασικής σημασίας.

Ο Κόντε εξήγησε ότι μένουν ανοικτά σούπερ μάρκετ, μαγαζιά τροφίμων και φαρμακεία. Τράπεζες και ταχυδρομεία θα λειτουργούν, όπως και οι δημόσιες μεταφορές. Οι υπόλοιποι τομείς, αν το επιθυμούν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τηλε-εργασία.

«Είναι μια απόφαση η οποία μας επιτρέπει να αντιμετωπίσουμε την οξύτερη φάση της επιδημίας. Προέκυψε και κατάσταση οικονομικής, έκτακτης ανάγκης, αλλά η κυβέρνησή μας θα παρέμβει καθοριστικά για να μπορέσει, η Ιταλία, να σηκωθεί και πάλι όρθια», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

«Η κοινωνία μας πρέπει να υποστηρίξει, ενωμένη, το πιο πολύτιμο αγαθό, το οποίο είναι η ζωή. Δεν χάνουμε το θάρρος και την ελπίδα στο μέλλον», ολοκλήρωσε ο Κόντε.

Όπως ανέφερε τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 3 Απριλίου.

Ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό αυξήθηκε κατά 793 σε μια μέρα, για να ανέλθει στους 4.825 συνολικά

Ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του κορονοϊού στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 793 για να ανέλθει συνολικά στους 4.825, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, μια αύξηση 19,6%, μακράν η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση σε απόλυτες τιμές μετά την εμφάνιση του Covid-19 πριν από ένα μήνα.

Την Πέμπτη, η Ιταλία ξεπέρασε την Κίνα σε αριθμό θανάτων, καθώς η ευρωπαϊκή χώρα κατέγραψε τους περισσότερους θανάτους από τον πολύ μεταδοτικό ιό.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ιταλία αυξήθηκε σε 53.578 από 47.021 που ήταν προηγουμένως, μια αύξηση 13,9%, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Η βόρεια περιοχή της Λομβαρδίας, που πλήττεται περισσότερο, παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, με 3.095 θανάτους και 25.515 κρούσματα.

Από εκείνους που είχαν αρχικά μολυνθεί σε εθνικό επίπεδο, 6.072 ανάρρωσαν πλήρως σήμερα, σε σχέση με 5.129 χθες, Παρασκευή. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας νοσηλεύονται 2.857 ασθενείς σε σχέση με 2.655 ασθενείς που ήταν χθες.

Πληροφορίες από τον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ Θ. Ανδρεάδη-Συγγελάκη
Ρώμη, Italy
Πληροφορίες από Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ρώμη, Italy

Ούτε στη Κίνα… 793 νεκροί σε μία μέρα στην Ιταλία: Ασταμάτητη η εξάπλωση της πανδημίας, 546 νεκροί σήμερα στην Λομβαρδία!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: