Στο ΥΠΕΞ για εξηγήσεις κλήθηκε ο Τούρκος πρέσβης μετά τον εμβολισμό σκάφους του Λιμενικού

File photo: Αίθουσα του Υπουργείου Εξωτερικών. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Για εξηγήσεις κάλεσε το ελληνικό Yπουργείο Εξωτερικών τον Τούρκο Πρέσβη στην Αθήνα μετά το περιστατικό στην Κω, όπου τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του ελληνικού Λιμενικού.

Όπως ανακοίνωσε ο Έλληνας Kυβερνητικός Eκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, η Αθήνα έχει ενημερώσει σχετικά και τους Eυρωπαίους εταίρους.

Παράλληλα, σχολιάζοντας σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερτνογάν, με τις οποίες παρομοίασε όσα συμβαίνουν στον Έβρο με τις ναζιστικές θηριωδίες στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Στέλιος Πέτσας σημείωσε ότι ο Τούρκος Πρόεδρος συνεχίζει να πυροδοτεί την ένταση με τις δηλώσεις του και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα διεθνούς δικαίου από τον Τούρκο Πρόεδρο.

«Η Ελλάδα και η Ευρώπη επιμένουν στη συνεργασία με την Τουρκία για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού», τόνισε και υπογράμμισε ότι από την πλευρά της η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τη δουλειά της. «Προστατεύουμε τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης. Κανείς δεν πρόκειται να μπει από το παράθυρο, όποιος δικαιούται προστασίας να ‘χτυπήσει την πόρτα’», ανέφερε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αδάμος Ζαχαριάδης
Ελλάδα/Αθήνα

Η Τουρκία έχει στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο, λέει ο Πλακιωτάκης για το περιστατικό στην Κω

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: