Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου τα τρία ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού

Νοσοκομείο Αναφοράς το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Μεταφέρονται από τις οκτώ απόψε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, το οποίο έχει επιλεγεί να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο Αναφοράς, τρεις άνδρες, επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, που διαγνώστηκαν σήμερα.

Σε δηλώσεις του στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ο Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Λάρνακας-Αμμοχώστου Γεώργιος Καροτσάκης, ανέφερε ότι ο πρώτος ασθενής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο λίγο μετά τις οκτώ απόψε και καθησύχασε τις οικογένειες των ασθενών ότι «οι δημόσιες Υπηρεσίες, ο ΟΚΥΠΥ, τα δημόσια νοσηλευτήρια, το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και το προσωπικό είναι σε θέση να φιλοξενήσει και να δώσει την καλύτερη ιατρική περίθαλψη στους ασθενείς».

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι «οι ασθενείς δεν μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου επειδή βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση αλλά για να ελευθερωθούν χώροι από τα υπόλοιπα νοσοκομεία ώστε να εξετάζουν άλλα ενδεχόμενα περιστατικά κορωνοϊού. Στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου θα συγκεντρώσουμε όλους τους εμπειρογνώμονες και τον καλύτερο εξοπλισμό, με στόχο να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή θεραπεία» είπε και σημείωσε πως «γι’αυτό το λόγο οι οικογένειες των ασθενών δεν πρέπει να ανησυχούν».

Αφού ανέφερε ότι «είμαστε δίπλα στις οικογένειες των ασθενών» ο κ. Καροτσάκης σημείωσε πως η παρουσία του απόψε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου είναι για να δώσει το «μήνυμα ότι κανένας πολίτης δεν κινδυνεύει στη περιοχή που βρίσκεται το νοσηλευτήριο, ούτε κάποιος άλλος ασθενής στο Νοσοκομείο».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως «ούτε οι Κοινότητες και γενικά η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου πρέπει να ανησυχούν γιατί οι λοιμοξιολόγοι έχουν φροντίσει ώστε τα περιστατικά να είναι 100% απομονωμένα χωρίς οποιονδήποτε κίνδυνο».

Σημειώνεται ότι τα τρία κρούσματα θα φιλοξενηθούν σε ένα από τα δύο τμήματα, που έχουν ήδη εκκενωθεί, για να νοσηλεύονται οι ασθενείς με κορωνοϊό, δηλαδή το Γυναικολογικό και το Παιδιατρικό Τμήμα.

Τα δύο Τμήματα είναι πλήρως απομονωμένα από το υπόλοιπο Νοσοκομείο και δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο τη λειτουργία του υπόλοιπου νοσηλευτικού ιδρύματος, αφού οι χώροι εγκρίθηκαν μετά από οδηγίες που δόθηκαν από ειδικούς λοιμοξιολόγους.

Συνολικά τα δύο τμήματα διαθέτουν 28 κλίνες, ενώ σε περίπτωση πανδημίας ή επιδημίας θα υπάρχουν στο Νοσοκομείο συνολικά 120 κλίνες διαθέσιμες για να μεταφερθούν τα οποιαδήποτε κρούσματα κορωνοϊού τυχόν παρουσιαστούν.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι το τρίτο κρούσμα θα μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου γύρω στις δέκα απόψε, ενώ τέταρτο κρούσμα, μία γυναίκα που θα μεταφερόταν επίσης στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, θα παραμείνει τελικά σε αυτοπεριορισμό και θα παρακολουθείται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

ΚΥΠΕ, Φανίτσα Ζαννέττου
Λάρνακα, Κύπρος

 

Κλείνουν όλα τα σχολεία παγκύπρια από 13 έως και 20 Μαρτίου: Ύποπτο κρούσμα από Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: