Στο αγκυροβόλιο Λεμεσού θα παραμείνει κρουαζιερόπλοιο με ύποπτο σύμπτωμα πνευμονίας

Δεν θα επιτραπεί η αποβίβαση σε επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “Μάρκο Πόλο”. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Δεν θα επιτραπεί η αποβίβαση σε επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου “Μάρκο Πόλο”, που κατευθύνεται στη Λεμεσό και στο οποίο έχει αναφερθεί ένα ύποπτο σύμπτωμα πνευμονίας.

Αυτό ανακοίνωσε πριν από λίγο στο λογαριασμό του στο Twitter ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, ο οποίος αναφέρει πως, με οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στο αγκυροβόλιο Λεμεσού, «επομένως δεν υπάρχει θέμα εξόδου επιβατών».

Για το θέμα υγείας επιβάτη, προσθέτει, το Υπουργείο Μεταφορών βρίσκεται σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας.

Τις πληροφορίες για άφιξη πλοίου με ύποπτο κρούσμα, που μετέδωσε το κρατικό κανάλι, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ο λιμενάρχης Παναγιώτης Αγαθοκλέους, δηλώνοντας ότι ο καπετάνιος του πλοίου ανέφερε στις κυπριακές αρχές ότι έχει ασθενήσει μια ηλικιωμένη γυναίκα, φέροντας κάποια συμπτώματα πνευμονίας.

Ο κ.Αγαθοκλέους είπε πως το κρουαζιερόπλοιο, δεν έγινε δεκτό από τις ισραηλινές αρχές, οι οποίες απαγορεύουν την είσοδο πολλών Ευρωπαίων πολιτών και έτσι το πλοίο συνεχίζει την πορεία του προς τη Λεμεσό.

Το “Μάρκο Πόλο” μεταφέρει πέραν των 800 επιβατών, στην πλειοψηφία τους Ιταλούς και αφού πραγματοποίησε ταξίδι στην Ινδία, επισκέφθηκε διάφορες άλλες χώρες, με τελευταία, στις 10 Μαρτίου, την Ιορδανία.

ΚΥΠΕ, Σταύρος Κονιώτης
Λεμεσός, Κύπρος

 

Ακόμη τρία κρούσματα κορωνοϊού σύμφωνα με νέα ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: