Αναιμική “στήριξη” στην Ελλάδα από τη Γερμανία: Πιθανότατα τα δισεκατομμύρια θα δοθούν ξανά στην Τουρκία

Η γερμανική κυβέρνηση εκφράζει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Καγκελαρίας. EPA, OMER MESSINGER
“Γνωρίζουμε τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως πρέπει να γνωρίζει πως έχει την αλληλεγγύη της γερμανικής κυβέρνησης, αλλά και των υπόλοιπων Ευρωπαίων”, δήλωσε σήμερα, στη διάρκεια της κυβερνητικής ενημέρωσης στο Βερολίνο, ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο κ. Ζάιμπερτ, μεταξύ άλλων,επεσήμανε πως “η Ελλάδα δεν έχει μόνον την πολιτική, αλλά και την πρακτική μας αλληλεγγύη και για τον λόγο αυτό την Ελλάδα θα επισκεφθεί η ηγεσία της ΕΕ στο όνομα όλων μας”.

Επίσης, ο Γερμανός Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ζήτησε την άμεση έναρξη συνομιλιών ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα αυτό. Επίσης ζήτησε από την Τουρκία την τήρηση της συμφωνίας που έχει γίνει με την ΕΕ και πρόσθεσε πως η Γερμανία είναι ανοιχτή σε περαιτέρω συνομιλίες -σε περίπτωση που η Τουρκία δεν είναι ικανοποιημένη από την χρηματοδότηση της για το προσφυγικό.

Για άλλη μια φορά εξήρε το γεγονός ότι η Τουρκία φιλοξενεί εδώ και αρκετά χρόνια πάνω από 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες.

  • Ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε επίσης ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε τις ημέρες αυτές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, τον Τούρκο Πρόεδρο, αλλά και τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, και συμπλήρωσε πως “η Τουρκία έχει φέρει σε δύσκολη θέση την Ελλάδα και αυτό το δήλωσε η κ. Μέρκελ σε τηλεφωνική της συνομιλία με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη”.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από Γερμανούς δημοσιογράφους που υποστήριζαν ότι η Ελλάδα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο με το να κλείνει τα σύνορα της σε πρόσφυγες. Απάντησε ότι “δεν μπορούμε να ζητήσουμε από την Ελλάδα να δεχθεί τους πρόσφυγες. Πρέπει να βρεθεί μια ευρωπαϊκή λύση και να υπάρξει ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο ζήτημα αυτό”.

Τέλος, έγινε γνωστό πως σήμερα το πρωί υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γερμανού ΥΠΕΞ, Χάικο Μαας με τον Έλληνα ομόλογο του, Νίκο Δένδια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Παντελής Βαλασόπουλος
Γερμανία/Βερολίνο

Η Μέρκελ δεν καταδικάζει ούτε τώρα τον Ερντογάν: Σφοδρή κριτική από Πράσινους και Φιλελεύθερους

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal