Στη φυλακή 2 δημοσιογράφοι στην Τουρκία: Αποκάλυψαν πράκτορα της Άγκυρας στην Λιβύη

Ο ένας εκ των δυο συλληφθέντων δημοσιογράφος, ο Μπαρίς Τέρκογλου. Photo via Twitter@Onda TV




Δύο Τούρκοι δημοσιογράφοι συνελήφθησαν και κινδυνεύουν με ποινή κάθειρξης έως εννέα ετών επειδή έγραψαν ένα άρθρο για την κηδεία ενός πράκτορα των υπηρεσιών πληροφοριών ο οποίος σκοτώθηκε στη Λιβύη, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Μπαρίς Τέρκογλου και η Χουλιά Κιλίντς προφυλακίσθηκαν χθες, Τετάρτη, από δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης μετά την ανάρτηση στον ιστότοπο OdaTV ενός βίντεο απ’ αυτή την κηδεία, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι δύο δημοσιογράφοι κατηγορούνται ότι αποκάλυψαν την ταυτότητα ενός εργαζομένου των υπηρεσιών πληροφοριών. Στον ιστότοπο αναφέρθηκαν το μικρό όνομα και το πρώτο γράμμα του επωνύμου του εν λόγω πράκτορα, ενώ αναφέρθηκε επίσης πως ενταφιάσθηκε στη δυτική Τουρκία.

Όμως ο ιστότοπος υπογράμμισε πως δεν προέβη σε καμία αποκάλυψη και υποστήριξε πως η ταυτότητα του αξιωματικού που σκοτώθηκε στη Λιβύη είχε ήδη δημοσιοποιηθεί από έναν βουλευτή της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.

Χθες, Τετάρτη, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού είχε επικρίνει τη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου.

«Τα κρατικά απόρρητα, τα απόρρητα που συνδέονται με την εθνική ασφάλεια, υπάρχουν», είπε στη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Η Τουρκία κατηγορείται τακτικά από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις ότι καταστέλλει την ελευθερία του Τύπου συλλαμβάνοντας δημοσιογράφους και κλείνοντας μέσα ενημέρωσης.

Η χώρα βρίσκεται στην 157η θέση μεταξύ 180 στον κατάλογο των χωρών που δημοσιεύουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα με βάση τον σεβασμό της ελευθερίας του Τύπου.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Δωρεάν διαφημίσεις στο Facebook κατά των fake news προσφέρει ο Ζάκερμπεργκ στον ΠΟΥ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: