Στα βήματα του Τραμπ η Παραγουάη: Διακόπτει όλες τις πτήσεις από και προς την Ευρώπη!

File Photo: Η Κομισιόν υπενθυμίζει ότι εάν οι επιβάτες αντιμετωπίσουν ακύρωση του ταξιδιού τους μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της επιστροφής της τιμής του εισιτηρίου ή της αναδρομολόγησης για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό σε μεταγενέστερο στάδιο. EPA, Fredrik Sandberg SWEDEN OUT




Η κυβέρνηση της Παραγουάης ανακοίνωσε χθες ότι πήρε την απόφαση να ανασταλούν από σήμερα Παρασκευή και σε πρώτη φάση ως την 26η Μαρτίου όλες τις απευθείας πτήσεις από και προς την Ευρώπη, για να περιοριστεί η εξάπλωση του κοροναϊού όπου καταγράδηκαν ήδη 6 κρούσματα.

«Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε περιφερειακό επίπεδο», ώστε να «μη γίνονται πλέον πτήσεις προς την ήπειρό μας από την Ευρώπη», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της παραγουανής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, ο Έντγκαρ Μελγαρέχο.

Αναφερόταν σε παρόμοια μέτρα που επέβαλαν άλλες κυβερνήσεις χωρών της Λατινικής Αμερικής (Αργεντινή, Βολιβία) και αυτή των ΗΠΑ.
Η απόφαση της παραγουανής κυβέρνησης θα πλήξει κυρίως την Air Europa, τη μοναδική αεροπορική εταιρεία που συνδέει τη χώρα με την ευρωπαϊκή ήπειρο, με το δρομολόγιο Ασουνσιόν-Μαδρίτη.

Ο Μελγαρέχο τόνισε ότι η διάρκεια του μέτρου θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη της πανδημίας.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Χούλιο Ματσολένι ανακοίνωσε τον εντοπισμό του έκτου κρούσματος στην Παραγουάη.

Οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν εξετάζουν προς το παρόν το κλείσιμο των συνόρων, αλλά δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να λάβουν ακόμα πιο αυστηρά εάν τα κρούσματα πολλαπλασιαστούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από AFP – Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ασουνσιόν, Παραγουάη

Απαγορευτικό από τη Σιγκαπούρη σε ταξιδιώτες από Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: