Θα γίνει …Ιταλία; Επίκεντρο της πανδημίας η Νέα Υόρκη: Στα 60.000 τα κρούσματα, 827 οι θάνατοι στις ΗΠΑ

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ενημερώνει τους πολίτες της Νέας Υόρκης. EPA, Kevin Hagen




Περισσότερα από 60.000 κρούσματα του νέου κορωναϊού έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και 827 από τους ασθενείς αυτούς πέθαναν, σύμφωνα με την καταμέτρηση που κάνει το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Χθες, την ίδια ώρα, οι νεκροί στις ΗΠΑ ανέρχονταν στους 600. Οι περισσότεροι θάνατοι αναφέρθηκαν στη Νέα Υόρκη, το επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα.

Οι ΗΠΑ είναι η τρίτη χώρα σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, πίσω από την Κίνα και την Ιταλία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Η πόλη της Νέας Υόρκης θα αρχίσει να κλείνει δρόμους για την κυκλοφορία και θα απαγορεύσει τα αθλήματα που απαιτούν στενή επαφή στα πάρκα, στη μάχη της εναντίον του νέου κορονοϊού, έγινε χθες γνωστό από τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Ο Κουόμο επισήμανε ότι το κλείσιμο των δρόμων αποτελεί πιλοτικό πρόγραμμα και διευκρίνισε ότι αθλήματα, όπως το μπέιζμπολ, θα απαγορευτούν από τα πάρκα της πόλης, αρχικά σε εθελοντική βάση, εφόσον συμμορφωθούν οι πολίτες.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει καταγράψει δεκαπλάσια κρούσματα του νέου κορονοϊού σε σύγκριση με την επόμενη πληγείσα πολιτεία, το Νιου Τζέρσει, με απολογισμό 30.811 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 285 θανάτους.

  • Αναβάλλεται επ’ αόριστον η απονομή των θεατρικών βραβείων Τόνι

Η απονομή των θεατρικών βραβείων Τόνι, που επρόκειτο να γίνει τον Ιούνιο, αναβάλλεται επ’ αόριστον λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ανακοίνωσαν απόψε οι διοργανωτές.

Η τελετή επρόκειτο να διεξαχθεί στη Νέα Υόρκη στις 7 Ιουνίου.

Τα θέατρα του Μπρόντγουεϊ έκλεισαν πριν από δύο εβδομάδες, στο πλαίσιο των μέτρων για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της ασθένειας.

Με πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Ο πρώτος νεκρός ανήλικος στην Αμερική θύμα του κορωναϊού: Θετικοί τρεις ναύτες σε αεροπλανοφόρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: