Σοκ και δέος: Ο Τραμπ ομιλεί για 100 χιλιάδες νεκρούς! Αν δεν κάναμε τίποτα θα ήταν 2 εκατομμύρια, ομολόγησε…

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαντά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων στο Λευκό Οίκο. Official White House Photo by Tia Dufour




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε την Κυριακή για πρώτη φορά ότι οι θάνατοι στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον κορωναϊό θα μπορούσαν να φτάσουν τις 100 χιλιάδες ή και περισσότερο.

Είπε ακόμα ότι αν η κυβέρνηση του “δεν έκανε τίποτα” ο αριθμός θα έφτανε στα δύο εκατομμύρια!

Πρόσθεσε ότι αν ο αριθμός των νεκρών παραμείνει στις 100.000 ή κάτω από αυτές, «όλοι μαζί θα έχουμε κάνει πολύ καλή δουλειά».

Ο ισχυρισμός του κ. Τραμπ ήρθε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του κορυφαίου εμπειρογνώμονα της Αμερικής για τις μολυσματικές νόσους, Δρ. Άντονι Φάουτσι, που έκανε σε εκπομπή του CNN. Είπε ότι 100.000 Αμερικανοί ή και περισσότεροι θα μπορούσαν να πεθάνουν από τον ιό.

Την Κυριακή, ο Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο ότι αποφάσισε να επεκτείνει τις εθνικές κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνική απομάκρυνση – οι οποίες περιλαμβάνουν και τα προτεινόμενα όρια για μεγάλες συγκεντρώσεις – για άλλες 30 ημέρες έως τις 30 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Αμερικανός Πρόεδρος δήλωσε ότι έλαβε χθες2 την “πιο ακριβή” ή “πιο ολοκληρωμένη” μελέτη σχετικά με τον πιθανό αριθμό θανάτων από τον Covid-19.

  • Είπε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν περισσότερες από 2 εκατομμύρια περιπτώσεις αν “δεν κάναμε τίποτα” αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό.
  • Ο Φάουτσι είπε επίσης στο CNN ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να δουν εκατομμύρια περιπτώσεις κορωναϊού.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε κατά λέξη:

“Όταν άκουσα τον αριθμό σήμερα… Πρώτη φορά ήταν που άκουσα αυτόν τον αριθμό, διότι υπέβαλα την ίδια ερώτηση σε μερικούς ανθρώπους. Αισθάνθηκα ακόμα καλύτερα για αυτό που κάναμε την περασμένη εβδομάδα με την έγκριση των 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων», δήλωσε ο κ. Τραμπ αναφορικά με το ιστορικό πακέτο κινήτρων που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο την περασμένη εβδομάδα. Και συνέχισε:

“Επειδή μιλάτε για την πιθανότητα (θανάτων) μέχρι 2,2 εκατομμύρια και μερικοί άνθρωποι το είπαν θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερος ο αριθμός από αυτόν. Μιλάτε για 2,2 εκατομμύρια θανάτους. 2,2 εκατομμύρια άνθρωποι (να πεθάνουν) από αυτό”, δήλωσε ο Τραμπ.

Οι θάνατοι «πιθανόν» θα κορυφωθούν «σε δύο εβδομάδες», προβλέπει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού θα φθάσουν στην κορύφωσή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «πιθανόν» σε δύο εβδομάδες.

«Οι προβλέψεις λένε ότι η κορύφωση του δείκτη θνησιμότητας θα γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες», είπε ο Τραμπ, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους κήπους του Λευκού Οίκου. «Θα μπούμε στον δρόμο της ανάκαμψης» ως την 1η Ιουνίου, διαβεβαίωσε.

Ο αμερικανός πρόεδρος είπε πως παρατείνει ως την 30ή Απριλίου την ισχύ των συστάσεων που έχει δώσει η κυβέρνησή του για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, τον περιορισμό των επαφών για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.

Αρχικά ο στόχος ήταν τα μέτρα περιορισμού να αρθούν το Πάσχα των καθολικών, τη 12η Απριλίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως εάν οι αρχές των ΗΠΑ μπορέσουν να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων σε 100.000 ως 200.000 ώστε τα θύματα να μη φθάσουν τα 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, αυτό θα σημαίνει πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ: Hellas Journal, CNN, Guardian
Reuters-AFP μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, United States

Ο Τραμπ σόκαρε τους Αμερικανούς: Πρόβλεψη ότι οι θάνατοι «πιθανόν» να φτάσουν σε κορύφωση «σε δύο εβδομάδες»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: