Σκληρή απόφαση για τους Μεξικανούς: Να μείνετε για ένα μήνα στα σπίτια σας, καλεί η κυβέρνηση

Γυναίκα με μάσκα σε σούπερμαρκετ στην Πόλη του Μεξικού. EPA, JORGE NUNEZ




Ο υφυπουργός Υγείας του Μεξικού Ούγο Λόπες-Γκατέλ ζήτησε χθες Σάββατο όλοι οι πολίτες της χώρας να μείνουν σε περιορισμό στα σπίτια τους για έναν μήνα, τονίζοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του κορονοϊού, που εξαπλώνεται ταχύτατα.

Σύμφωνα με τις μεξικανικές υγειονομικές αρχές, ως χθες Σάββατο καταγράφονταν στο Μεξικό συνολικά 848 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — 131 περισσότερα από ό,τι την προηγουμένη — και 16 θάνατοι, τέσσερις περισσότεροι σε σύγκριση με την Παρασκευή.

Ο Γκατέλ τόνισε ότι η ισχύς του μέτρου, που κανονικά θα ισχύσει ως την 28η Απριλίου, ενδέχεται να παραταθεί.

Εξάλλου, ο υφυπουργός Υγείας διέψευσε κατηγορηματικά ότι οι υγειονομικές αρχές ανακοινώνουν θανάτους ασθενών από πνευμονία ενώ στην πραγματικότητα οφείλονται στην COVID-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός.

— Το παναμαϊκό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι επιβεβαιώθηκαν 115 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό και ότι άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19.

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί στη χώρα της κεντρικής Αμερικής που δοκιμάζεται πιο σκληρά αυξήθηκε έτσι σε 901, ενώ τα θύματα της πανδημίας του κορονοϊού στον Παναμά έφθασαν πλέον τα 17.

250 ευρωπαίοι τουρίστες εγκατέλειψαν τη Νικαράγουα

Περίπου 250 ευρωπαίοι τουρίστες που είχαν αποκλειστεί στη Νικαράγουα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού αναχώρησαν χθες Σάββατο για τη Γερμανία, με ειδική πτήση αεροσκάφους που μίσθωσε το Βερολίνο με την υποστήριξη της ΕΕ, γνωστοποίησε η γερμανική πρεσβεία.

Οι τουρίστες, περίπου οι μισοί εκ των οποίων είναι υπήκοοι Γερμανίας, «ήταν αποκλεισμένοι στη Νικαράγουα εξαιτίας της διακοπής των εμπορικών πτήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο», εξήγησε η πρεσβεία με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Οι τουρίστες αναχώρησαν από τη Μανάγουα με μισθωμένο αεροσκάφος της γερμανικής εταιρείας Condor, ενώ προβλέπεται ότι θα γίνει μία ακόμη — η δεύτερη και τελευταία — τέτοια πτήση τη 2α Απριλίου για τη μεταφορά Ευρωπαίων που επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη χώρα της κεντρικής Αμερικής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Η πρεσβεία της Γερμανίας παροτρύνει όλους τους γερμανούς τουρίστες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία» που παρουσιάστηκε, υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ παρότρυνε με τη σειρά της τους Αμερικανούς να εκμεταλλευθούν την ευκαιρία που τους δίνεται, καθώς ορισμένες πτήσεις θα αναχωρήσουν από τη Νικαράγουα το προσεχές διάστημα, για να επιστρέψουν.

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πόλη Μεξικού, Mexico – Πόλη του Παναμά, Παναμάς
Μανάγουα, Nicaragua

Το Πανεπιστήμιο του Λύμπεκ στη Γερμανία ανακοίνωσε σημαντική ανακάλυψη στη μάχη κατά του κορονοϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: