Συνωστισμός συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες: Σπεύδουν αστυνομικοί για την τήρηση αποστάσεων [video]

File photo: Πολίτες περιμένουν στην ουρά έξω από κατάστημα τράπεζας, στο κέντρο της Αθήνας, την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Καταληκτική ημερομηνία για πληρωμές σε ρυθμίσεις σε ασφαλιστικά ταμεία κι εφορία, με τους ηλικιωμένους πολίτες, που δεν έχουν πρόσβαση είτε δεν γνωρίζουν πώς να ρυθμίσουν τις οφειλές τους απομακρυσμένα, χωρίς την αναγκαία παρουσία τους στα γκισέ, να στοιβάζονται στις τράπεζες.

Η εικόνα που καταγράφουν οι τηλεοπτικές κάμερες, εκτός από αποκαρδιωτική είναι και πέρα για πέρα επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και ειδικά για τις ευπαθείς ομάδες των ηλικιωμένων που τους χτυπά πρώτους ο κορονοϊός. Νέες εικόνες συνωστισμού μπροστά στα ATM των τραπεζικών καταστημάτων από ηλικιωμένους που θέλουν να πάρουν τις συντάξεις τους, αλλά και να μπουν μέσα για να πληρώσουν στα ταμεία, μεταδίδουν από το πρωί τα κανάλια.

Το πιο ανησυχητικό είναι ότι οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι δεν τηρούν ασφαλείς αποστάσεις ο ένας από τον άλλον, ενώ είναι κι αρκετοί που δεν φορούν μάσκες.

Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή από το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ άνδρες της ΔΙΑΣ μεταβαίνουν έξω από τις υποκαταστήματα τραπεζών για να βάζουν τον κόσμο σε αποστάσεις. Ήδη η κατάσταση σε ορισμένα υποκαταστήματα, όπως αυτό στον Πειραιά, είναι καλύτερη, με τους αστυνομικούς να βάζουν σε τάξη τον κόσμο.

Εξάλλου, το υπουργείο Υγείας ανάρτησε ένα βίντεο, στο οποίο δίνει συμβουλές στους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες για τον κορονοϊό προτρέποντάς τους να αποφύγουν τις ουρές στα ταμεία, αλλά και τα ΑΤΜ. Στο μήνυμα του υπουργείου, τονίζεται προς τους πολίτες να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους στις οικογένειές τους και να κάνουν ηλεκτρονικά τις συναλλαγές τους, ώστε να μείνουν ασφαλείς από τον κίνδυνο να μολυνθούν.

«Οι ηλικιωμένοι και ευάλωτοι συμπολίτες μας πρέπει να μείνουν μακριά από γκισέ τραπεζών και ΑΤΜ. Για να μειώσουμε την έκθεσή μας στον κορονοϊό, βοηθάμε τους γονείς μας, τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να μάθουν να κάνουν συναλλαγές ηλεκτρονικά. Πληρώνουμε λογαριασμούς ηλεκτρονικά και με την χρεωστική μας κάρτα. Επιμένουμε: Δεν χρειάζεται να πάνε στο τραπεζικό κατάστημα ώστε να μην κινδυνέψουν. Να μείνουν ασφαλείς. Προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες», είναι το μήνυμα του υπουργείου Υγείας.

Με πληροφορίες από Έθνος

Συμβουλές για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στον “αστερισμό” του κορωναϊού

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: