Συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής την Παρασκευή για τον κορωναϊό αποφάσισε η Σύσκεψη Αρχηγών στην Κύπρο

File Photo: Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής της Κύπρου. ΚΥΠΕ




Η Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κομμάτων που συνήλθε την Τετάρτη, υπό τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη συζήτησε την επικείμενη κατάθεση της δέσμης των νομοθετημάτων για αντιμετώπιση της κρίσης που ενέσκηψε με την πανδημική διασπορά του κορωνοϊου και τη διαδικασία εξέτασης τους από τη Βουλή και αποφάσισε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και ενδεχομένως με συμμετοχή των μελών άλλων Επιτροπών το πρωί της Παρασκευής και συνεδρία της Ολομέλειας το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Η Σύσκεψη Αρχηγών πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Η συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών θα πραγματοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο.

  • Αύριο Πέμπτη στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη κοινοβουλευτικών κομμάτων και αρμοδίων Υπουργών για επισκόπηση των νομοθετημάτων της κυβέρνησης, τα οποία θα εγκριθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει νωρίτερα την ίδια μέρα.

Την Παρασκευή, στις 16.00 θα συνέλθει η Ολομέλεια της Βουλής σε κλειστή, ολιγόλεπτη συνεδρία για να ψηφίσει τα νομοσχέδια σε νόμους και να εγκρίνει τους κανονισμούς που δυνατόν να περιλαμβάνονται στη δέσμη των νομοθετημάτων.

Όπως διευκρινίστηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Βουλής Πάρη Ποταμίτη, η συνεδρία της Ολομέλειας θα διεξαχθεί με λήψη όλων των μέτρων προφύλαξης.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Αρνητικός στον κορωναϊό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και στενοί του συνεργάτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: