Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου λόγω κορωναϊού

File Photo: Το αεροδρόμιο της Λάρνακας. ΚΥΠΕ




Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων από και προς τα αεροδρόμια της Κύπρου λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ενώ χθες Κυριακή ακυρώθηκε το 23% των προγραμματισμένων πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας.

Πληροφορίες από την Hermes Airports αναφέρουν ότι σήμερα Δευτέρα 16 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν από το αεροδρόμιο Λάρνακας μέχρι τις 01.40 αύριο τα ξημερώματα, συνολικά 32 αναχωρήσεις διαφόρων αεροπορικών εταιρειών, ενώ μέχρι τις 12.40 αύριο τα ξημερώματα θα πραγματοποιηθούν συνολικά 32 αφίξεις αεροσκαφών.

  • Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας από και προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σόφια, Βιέννη, Μάλτα, Αμμάν, Ντουμπάϊ, Μόσχα, Βηρυτό, Μόναχο, Βρυξέλλες, Βουκουρέστι και άλλους προορισμούς

Οσον αφορά το αεροδρόμιο Πάφου θα πραγματοποιηθούν μέχρι τις 00.50 αύριο τα ξημερώματα οκτώ αφίξεις και οκτώ αναχωρήσεις από και προς διάφορους προορισμούς μεταξύ των οποίων Αμάν, Βυρητό, Τελ Αβίβ, Μάντσεστερ, Στάνστετ, Λουτον, Γλασκώβη και Θεσσαλονίκη.

  • Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν έκτακτες πτήσεις για να μεταφέρουν επιβάτες στην Κύπρο μέχρι τις 6 το απόγευμα και πραγματοποιούνται μόνο οι προγραμματισμένες.

Σημειώνεται ότι χθες Κυριακή ακυρώθηκε το 23% των προγραμματισμένων πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ταξίδεψαν γύρω στις 22,5 χιλιάδες κόσμου.

Αρκετά αεροσκάφη που προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας είχαν χαμηλή πληρότητα και άλλα ψηλότερη ενώ κατά μέσο όρο η πληρότητα αγγίζει το 51%.

Εν τω μεταξύ ορισμένες αεροπορικές εταιρείες μεταξύ των οποίων οι Tui, Jet2, Rossiya Airline και S7 ανακοίνωσαν ότι αναστέλλουν προσωρινά το πτητικό τους πρόγραμμα από και προς Κύπρο, ωστόσο καθημερινά υπάρχουν εταιρείες οι οποίες ανακοινώνουν ακυρώσεις πτήσεων τους από και προς την Κύπρο

Η Hermes Airports καλεί τον κόσμο που θα ταξιδεύσει να επικοινωνεί με τις αερογραμμές προκειμένου να ενημερωθεί για την πτήση του.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ Φανίτσα Ζαννέττου
Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ

Να αποφεύγουν όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό συνιστά το κυπριακό ΥΠΕΞ στους πολίτες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: