Σημάδια επιβράδυνσης του Covid-19 στη Βρετανία βλέπει ο επικεφαλής στρατηγικής του Λονδίνου

File Photo: Μιλώντας στο BBC Radio 4, ο Νιλ Φέργκιουσον δήλωσε ότι το ένα τρίτο, ακόμη και το 40% των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον ιό δεν παρουσιάζει συμπτώματα EPA/WILL OLIVER




Ο καθηγητής Νιλ Φέργκιουσον του Imperial College London θεωρεί ότι η επιδημία Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο δείχνει κάποια σημάδια επιβράδυνσης.

Ο καθηγητής, ο οποίος είχε μεγάλη επιρροή στην διαμόρφωση της τελικής στρατηγικής του Λονδίνου, δήλωσε πως οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία φαίνεται ότι επιβραδύνονται.

Μιλώντας στο BBC Radio 4, ο Νιλ Φέργκιουσον δήλωσε ότι το ένα τρίτο, ακόμη και το 40% των ανθρώπων που προσβάλλονται από τον ιό δεν παρουσιάζει συμπτώματα και ότι ενδεχομένως, άρα, το 2% έως 3% του πληθυσμού του Ηνωμένου Βασιλείου έχει μολυνθεί από τον ιό.

Ο Φέργκιουσον εξήγησε ότι δεν μιλά για άμβλυνση της καμπύλης της επιδημίας, αλλά για επιβράδυνση του ρυθμού και ότι αυτό είναι μία τάση που απαντάται «και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

Ωστόσο παραδέχθηκε ότι δεν υπάρχουν τα κρίσιμης σημασίας στοιχεία που θα δείξουν τι ακριβώς συμβαίνει και ότι στοιχεία για τον βαθμό έκθεσης του πληθυσμού θα προκύψουν από τα τεστ αντισωμάτων τα οποία βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο της αξιολόγησης και θα είναι έτοιμα προς χρήσιν «εντός ημερών παρά εβδομάδων».

Σε ερώτηση αν τα τεστ αντισωμάτων θα είναι έτοιμα προς χρήσιν σε διάστημα ημερών, η υφυπουργός Υγείας Χέλεν Γουέιτλι δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι δεν είναι σε θέση να πει πότε τα τεστ αντισωμάτων θα μπορέσουν να χρησιμοποιηθούν: «Δεν πρόκειται να επιβεβαιώσω πότε θα συμβεί αυτό», είπε.

Η Βρετανία έχει αρχίσει να πραγματοποιεί τεστ αντιγόνων – που είναι διαφορετικά από τα τεστ αντισωμάτων, εξηγεί το Reuters- για το υγειονομικό προσωπικό, αλλά οι αριθμοί των προσώπων που ελέγχονται είναι πολύ μικρότεροι από τα επίπεδα της Γερμανίας. Η Χέλεν Γουέιτλι δήλωσε ότι υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης 10.000 τεστ ημερησίως, ωστόσο μόνο 7.000 πέρασαν το τεστ χθες. Η υφυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση ελπίζει να φθάσει στο επίπεδο των 25.000 τεστ ημερησίως στις επόμενες εβδομάδες.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Λονδίνο, Βρετανία

Politico: Καυγάδες υπουργών και Βαβέλ συμβούλων καθιστούν απρόβλεπτη την αντίδραση Τραμπ στον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: