Σίγησαν οι φιλαρμονικές της Κέρκυρας λόγω κορωναϊού: Τέλος τα μαθήματα για 14 μέρες

File Photo: Η Φιλαρμονική της Κέρκυρας. Photo via Facebook. @CorfuPhilharmonic




Την αναστολή των μαθημάτων τους, για το επόμενο διάστημα των επόμενων 14 ημερών, ανακοίνωσαν φιλαρμονικές Εταιρείες της Κέρκυρας και χορωδίες του νησιού, συμμετέχοντας ενεργά στα μέτρα πρόληψης που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, κατά της διασποράς του κοροναϊού COVID-19.

Με ανακοινώσεις τους, οι Φιλαρμονικές του τόπου δηλώνουν ότι «με συνέπεια και κοινωνική ευθύνη ακολουθούν πιστά τα μέτρα πρόληψης που έχουν ανακοινωθεί, για την προστασία από την εξάπλωση του κορωναϊού, παρότι στο νησί δεν έχει εκδηλωθεί ακόμη κανένα κρούσμα.

Ήδη έχουν δηλώσει την αναστολή της λειτουργίας τους, η Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος, η «Παλαιά Φιλαρμονική», η «Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστρια», η Φιλαρμονική «Κυνοπιαστών», η Χορωδία Κέρκυρας και η Σχολή του Κέντρου Επτανησιακής Μουσικής και Πολιτισμού, καθώς και η συμμετοχή της Γυναικείας Χορωδίας Κέρκυρας στον διαγωνισμό «Τάσος Παππάς» που θα γινόταν στην Θεσσαλονίκη την 29η Μαρτίου 2020.

Την ίδια ώρα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Χορωδίας Κέρκυρας και του Οργανισμού Κερκυραϊκών Εκδηλώσεων, γνωστοποίησαν ότι αναβάλουν την προγραμματισμένη για την 21η Μαρτίου 2020 συναυλία της Ανδρικής Χορωδίας Κερκύρας, στο Μνημείο «Ροτόντα» της Θεσσαλονίκης.

Από την πλευρά της, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, αποφάσισε την άμεση απολύμανση στο ΚΑΠΗ και στους παιδικούς σταθμούς του δήμου.

Σύμφωνα με την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο για θέματα Παιδείας στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, Μαρία Ζερβού, μετά και από απόφαση της κ. Υδραίου, αυτό το Σαββατοκύριακο το ΚΑΠΗ του κεντρικού δήμου, αλλά και οι παιδικοί σταθμοί θα απολυμανθούν προληπτικά, από συνεργεία καθαρισμού ιδιωτικής εταιρείας, για την προστασία από την εξάπλωση του ιού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Α. Ταπάσκου
Κέρκυρα, Ελλάδα

Βιολογικό όπλο ο κορωναϊός; Γιατί δεν προσβάλλονται οι Αλβανοί; Αναρίθμητες θεωρίες συνωμοσίας στα social

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: