Συγχαρητήρια Λαβρόφ σε Δένδια για 25η Μαρτίου: Περαιτέρω επαφές για τις “ταραγμένες γειτονικές περιοχές”

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι ΛαβρόφEPA, SERGEI ILNITSKY
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόβ συνεχάρη τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

«Δίνουμε μεγάλη σημασία στη συνεργασία με την Ελλάδα πάνω στα κορυφαία διεθνή και περιφερειακά ζητήματα. Είμαστε διατεθειμένοι να ενεργοποιήσουμε και περαιτέρω τις επαφές μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών με γνώμονα τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρωπαϊκή ήπειρο και τις ταραγμένες γειτονικές περιοχές» τονίζει στο συγχαρητήριο μήνυμά του στον Νίκο Δένδια ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ο Σεργκέι Λαβρόβ σημειώνει περαιτέρω πως ο πολιτικός διάλογος με την Ελλάδα παραδοσιακά κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στις διεθνείς μας σχέσεις και προσθέτει:

«Τη βάση των σχέσεών μας αποτελούν οι κοινές πνευματικές ρίζες, η αμοιβαία έλξη των δύο λαών. Εκτιμούμε την προσεκτική προσέγγιση που υπάρχει στη χώρα σας για τη μνήμη των Ρώσων στρατιωτών που έπεσαν για την ελευθερία και την ανεξαρτησία του Ελληνικού Κράτους».

Παράλληλα, τονίζει πως η Ρωσία είναι ανοικτή «ως προς τη διεξαγωγή κοινών εκδηλώσεων στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης».

Τέλος, ο κ. Λαβρόβ εύχεται στον κ. Δένδια καλή υγεία και κάθε επιτυχία στο έργο του «προς όφελος της ενίσχυσης των θέσεων της Ελλάδας στις διεθνείς υποθέσεις».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Δημήτρης Μάνωλης
Αθήνα, Ελλάδα

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα Πούτιν σε Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη για την 25η Μαρτίου

 

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal