Σε ωρολογιακή βόμβα εξελίσσονται οι λαϊκές αγορές: Θα κλείνουν όσες δεν τηρούν τους κανόνες προειδοποιεί η κυβέρνηση

Ψώνια στη λαϊκή αγορά της Δάφνης ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Αυστηρή προειδοποίηση ότι κάθε λαϊκή αγορά θα κλείνει εφόσον δεν τηρεί τους κανόνες που έχουν επιβληθεί απηύθυνε ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση των ιατρικών συντακτών.

«Θέλουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές, εφόσον συμμορφώνονται με τους κανόνες για τη δημόσια υγεία που ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης» είπε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε:

«Σήμερα, παρά τις συστάσεις η κατάσταση δεν ήταν αυτή που έπρεπε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προφανείς κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και την εξάπλωση της νόσου».

Ξεκαθάρισε ότι από Δευτέρα, ως πρώτο μέτρο, σε αναφορά της υπηρεσίας ΓΓΠΠ ή της αστυνομίας για τη μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, τότε η συγκεκριμένη λαϊκή αγορά θα κλείνει οριστικά. «Τα μέτρα αφορούν σε όλους και εκπτώσεις δεν κάνουμε σε κανέναν» δήλωσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο πιο αυστηρών μέτρων. «Και σε περίπτωση που παρατηρηθεί μη συμμόρφωση στα μέτρα του υπουργείου Ανάπτυξης, τότε όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι. Αυτό είναι κάτι αδιαπραγμάτευτο».

Νωρίτερα σε ανάρτησή του στο twitter ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης ανέφερε σε εξίσου σκληρούς τόνους τα εξής: «Θα κλείνουν οι λαϊκές αγορές εάν δεν τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας».

Στο μήνυμα του ο υφυπουργός αναφέρει: «Θέλουμε τις λαϊκές αγορές ανοιχτές εφόσον συμμορφώνονται με τους κανόνες για την δημόσια υγεία που ανακοινώνει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Σε αναφορά της υπηρεσίας μας ή της αστυνομίας για μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας, τότε,  η λαϊκή αγορά αυτή θα κλείσει».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

29ος νεκρός από τον κορωναϊό στην Ελλάδα: 89χρονος κατέληξε τη νύχτα στο νοσοκομείο Καστοριάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: