Σε εξέλιξη η συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν: Δεν είχαν δουλειά οι στρατιώτες σου εκεί που τους χτύπησαν οι Σύριοι, λέει ο “τσάρος”[videos]

Χωρίς χαμόγελα η αναμνηστική φωτογραφία από την έναρξη της συνάντησης των προέδρων Ερντογάν και Πούτιν για την Συρία, στη Μόσχα. EPA, PAVEL GOLOVKIN / POOL




“Η οξεία κρίση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας επιβάλει την διεξαγωγή των απευθείας συνομιλιών μας” δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υποδεχόμενος στη Μόσχα τον Τούρκο ομόλογό του, Ταγίπ Ερντογάν.

Οπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ, ο Πούτιν τόνισε στον Ερντογάν ότι “δεκάδες Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν από συριακές αεροπορικές επιδρομές διότι ουδείς γνώριζε ότι βρίσκονταν εκεί”…

Σημειώνεται πως η Μόσχα έχει δηλώσει ότι τα τουρκικά στρατεύματα όχι μόνο συνεργάζονται με τζιχανιστές και τους στηρίζουν στην Ιντλίμπ αλλά φτάνουν στο σημείο να “συνενώνονται μαζί τους” σε δικά τους οχυρά στην συριακή επαρχία.

“Αρχίζοντας τη συνάντησή μας, θέλω για μια ακόμη φορά τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για τις απώλειες των στρατευμάτων σας στη Συρία”, δήλωσε ο Πούτιν απευθυνόμενος στον Ερντογάν, αναφερόμενος στους 34 νεκρούς της περασμένης εβδομάδας

“Δυστυχώς, όπως ήδη σας είπα στην τηλεφωνική μας επικοινωνία, κανείς, συμπεριλαμβανομένων των συριακών στρατευμάτων, δεν γνώριζε την θέση τους”, επανέλαβε ο Πούτιν.

Παίρνοντας το λόγο ο Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η συνάντηση “έχει μεγάλη σημασία” καθώς ολόκληρο ο κόσμος “έχει τα μάτια του στη Μόσχα”.

«Η συνάντησή μας εδώ για συνομιλίες για την Ιντλίμπ είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή αυτή. Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα σε εμάς. Τα μέτρα και οι αποφάσεις που θα λάβουμε εδώ θα μετριάσουν την ένταση στην Ιντλίμπ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Μιλώντας μπροστά στις κάμερες ο Ερντογάν είπε ακόμη πως οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Ρωσία βρίσκονται σε κορυφαίο σημείο και πως σκοπός του είναι να τις ενισχύσει.

Περισσότερα σε λίγο

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: