Σε επαφή με τις δυο πλευρές η ΟΥΝΦΙΚΥΠ για τα οδοφράγματα, λέει στο ΚΥΠΕ ο Αλίμ Σιντίκ

File Photo: Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου Αλίμ Σιντίκ η ΟΥΝΦΙΚΥΠ συζητά για το κλείσιμο τοων οδοφφραγμάτων στην Κύπρο. ΚΥΠΕ




Η ΟΥΝΦΙΚΥΠ βρίσκεται σε επαφή με τις δυο πλευρές για το θέμα των οδοφραγμάτων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει διευθετηθεί οποιαδήποτε συνάντηση. Αυτό ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ.

Ο Αλίμ Σιντίκ αναφέρεται σε συνάντηση της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, είτε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, είτε με τον τουρκοκύπριο ηγέτη του ψευδοκράτους, Μουσταφά Ακιντζί, επί του θέματος.

Ο κ. Σιντίκ είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ, πως η ΟΥΝΦΙΚΥΠ ενημερώθηκε χθες από την πλευρά του ψευδοκράτους για την απόφασή της για προσωρινό κλείσιμο των οδοφραγμάτων σε Λιμνίτη και Στροβίλια, πριν κλείσουν τα δυο οδοφράγματα.

Πρόσθεσε πως η Κύπρος βρίσκεται αντιμέτωπη με μια επείγουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγεία και πως «το κύριο μήνυμά μας αυτή τη στιγμή αφορά τη σημασία της αλληλοενημέρωσης και της συνεργασίας της μιας πλευράς με την άλλη».

«Το ξεκαθαρίσαμε χθες ότι είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τις δυο πλευρές αλλά πρέπει να ζητήσουν τη βοήθειά μας», πρόσθεσε.

Επεσήμανε πως μέλη του στρατιωτικού προσωπικού, της αστυνομίας και του πολιτικού προσωπικού της ΟΥΝΦΙΚΥΠ βρίσκονται «σε επαφή καθημερινά με τις δυο πλευρές για την κατάσταση ένθεν και ένθεν της νεκρής ζώνης».

Ερωτηθείς αν η κ. Σπέχαρ θα έχει συναντήσεις με τους δυο ηγέτες για συζήτηση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται, ο κ. Σιντίκ είπε πως δεν υπάρχει κάποια προγραμματισμένη συνάντηση μέχρι στιγμής.

Εξάλλου, ερωτηθείς αν η ΟΥΝΦΙΚΥΠ παίρνει προληπτικά μέτρα ώστε να αποτρέψει την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού ανάμεσα στα μέλη της απάντησε καταφατικά .

«Υπάρχει ένα πακέτο μέτρων για όλο το προσωπικό προκειμένου να εκμηδενιστεί ο κίνδυνος. Αυτά τα μέτρα αναθεωρούνται σε τακτά διαστήματα ώστε να διασφαλιστεί πως λαμβάνεται κάθε αποτελεσματικό μέτρο το γρηγορότερο δυνατόν», σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Μαρία Κονιώτου
Λευκωσία, Κύπρος

Άλλα τρία κρούσματα κορωναϊού στα κατεχόμενα: Στα πέντε συνολικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: