Σχολείο από το Σπίτι: Η Πανδημία του Κορωνοϊού Δίνει νέα Ώθηση στις Πλατφόρμες Διαδικτυακής Εκπαίδευσης

Η Infiniti Platforms είναι μια startup εταιρία που ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αντί να κάνει απολύσεις, προχωράει στην άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της.




Μπορεί η πανδημία του κορονοϊού να προκαλεί οικονομικό πονοκέφαλο στο επιτελείο της κυβέρνησης και στις περισσότερες επιχειρήσεις.

Σε ορισμένες, όμως, εταιρίες γεννά ανησυχία για το πως θα καταφέρουν να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των πελατών τους εν μέσω μιας πρωτόγνωρης κρίσης. Η Infiniti Platforms είναι μια startup εταιρία που ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αντί να κάνει απολύσεις, προχωράει στην άμεση ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού της.

Εν μέσω αυτής της κρίσης, χιλιάδες μαθητές θα χρειαστεί να μείνουν για αδιευκρίνιστο χρόνο μακριά από τις σχολικές αίθουσες. Η Infiniti Platforms ειδικεύεται στη διαδικτυακή εκπαίδευση, θέλοντας να προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες που φιλοδοξούν να μεταφέρουν την αυθεντική εμπειρία της σχολικής τάξης σε εικονικές αίθουσες διδασκαλίας. Η εταιρεία που έχει ανοίξει τα τελευταία χρόνια τεχνολογικά γραφεία και στην Ελλάδα εξυπηρετεί αυτή τη στιγμή εκπαιδευτικούς, φροντιστήρια, σχολεία, γλωσσικά κέντρα, φιλανθρωπικά ιδρύματα και πανεπιστήμια σε πάνω από 100 χώρες.

Εν μέσω, λοιπόν, της κρίσης του κορονοϊού, η Infiniti Platforms υιοθέτησε μια σειρά από έκτακτα μέτρα για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση, προσφέροντας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στις κυβερνήσεις, δωρεάν εκπαίδευση προσωπικού και υποστήριξη πελατών όλο το 24ωρο για να διευκολύνει την άμεση μετάβαση. Επιπλέον, διπλασίασε το προσωπικό της με στόχο να είναι έτοιμη να προσφέρει πρόσβαση σε εκατομμύρια περισσότερους φοιτητές τις επόμενες εβδομάδες.

Ο Άγγελος Παλυβός, COO, σημείωσε ότι η Infiniti Platforms βοηθάει τους εκπαιδευτικούς με εξειδικευμένο λογισμικό σχεδιασμένο για τη διδασκαλία και τη διαχείριση της μάθησης στο διαδίκτυο. «Τα σχολεία συνειδητοποιούν ότι το λογισμικό γενικής τηλεδιάσκεψης (Skype / Zoom) είναι ανεπαρκές για τους στόχους της μάθησης και ότι η Infiniti προσφέρει μια εμπειρία διδασκαλίας αντιστοίχως καλή με την παραδοσιακή εμπειρία μάθησης», ανέφερε ο κ. Παλυβός.

Από την  πλευρά του, ο Alastair Fisher, σημείωσε ότι είναι αποφασισμένος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουν οι κυβερνήσεις και τα σχολεία τα απαραίτητα εργαλεία που θα διευκολύνουν την αδιάκοπη μάθηση σε ένα ασφαλές περιβάλλον. «Υποστηρίζω ότι οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων στον τομέα της εκπαίδευσης δεν θα πρέπει να υπονομεύουν την εκπαίδευση των παιδιών μας μέσα σε ένα περιβάλλον μάθησης που δεν είναι κατάλληλο για  αυτό τον σκοπό», είπε ο Alastair Fisher.

Η Ευγενία Μαλτέζου, CTO, ισχυρίζεται ότι τα προγράμματα διαδικτυακής εκπαίδευσης επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι οι μαθητές τους θα συνεχίσουν να λαμβάνουν εκπαίδευση σε ένα ασφαλές περιβάλλον, τηρώντας το κοινωνικά υπεύθυνο μέτρο  του περιορισμού των άσκοπων επαφών για τη μείωση της πιθανής εξάπλωσης του ιού στη κοινότητα.

«Η Infiniti Platforms είναι άμεσα διαθέσιμη για τους εκπαιδευτικούς. Μαζί, θα κερδίσουμε τον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό».

Κεκλεισμένων των θυρών ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: