Ρωσική χείρα βοηθείας στην Ιταλία: Ομάδα γιατρών από την Μόσχα μεταβαίνει στο Μπέργκαμο

File Photo: Πράσινο φως για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων πολιτών από τις μυστικές υπηρεσίες η κυβέρνηση του Ισραήλ. EPA, Filippo Venezia




Ομάδα Ρώσων στρατιωτικών γιατρών που βρίσκονται στην Ιταλία περίπου μετά από μία εβδομάδα θα αρχίσουν να εργάζονται σε νοσοκομείο εκστρατείας στα περίχωρα του Μπέργκαμο στο βόρειο τμήμα της Λομβαρδίας, δήλωσε σε συνέντευξη του στην εφημερίδα La Repubblica ο Ρώσος πρέσβης στην Ιταλία Σεργκέι Ριαζόφ.

«Περίπου μετά από μια εβδομάδα, μια ομάδα θα αρχίσει να εργάζεται σε νοσοκομείο εκστρατείας, το οποίο σχεδιάζεται να στηθεί έως εκείνη τη περίοδο στα περίχωρα της πόλης» δήλωσε ο Ριαζόφ διευκρινίζοντας ότι «το χρονικό διάστημα παραμονής των Ρώσων ιατρών εξαρτάται από τους στόχους και το αποτέλεσμα του έργου τους». Ο Ρώσος πρέσβης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή στο Μπέργκαμο οι Ρώσοι γιατροί «εργάζονται πρωτίστως στους υπερπλήρεις οίκους ευγηρίας» στους οποίους υπάρχει έλλειψη γιατρών, ενώ υπάρχουν ανάγκες που αφορούν την απολύμανση των κτιρίων, χώρων και μέσω μεταφοράς.

Ο Ρώσος πρεσβευτής άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να σταλούν και άλλοι ιατροί στην Ιταλία, εφόσον υπάρξει συνεννόηση μεταξύ των δύο χωρών.


Με πληροφορίες TASS μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μόσχα, Ρωσία

Δεκαεπτά επιπλέον θάνατοι στην Τουρκία από τον κορωναϊός: Στους 92 ανέρχονται συνολικά

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: