Πρώτο κρούσμα στην Σαουδική Αραβία, την Σενεγάλη, την Λετονία, μέτρα σε πολλές χώρες

File Photo: Μέτρηση θερμοκρασίας σε ιρακινή γυναίκα. EPA, HAIDER AL-ASSADEE




Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε σήμερα το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας και μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο ασθενής ήλθε στη Σαουδική Αραβία από το Ιράν, μέσω Μπαχρέιν, διευκρινίζεται στο τηλεγράφημα του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων.

Το υπουργείο Υγείας της Λετονίας επιβεβαίωσε διαγνώστηκε ο πρώτος ασθενής με τον νέο κοροναϊό στη Λετονία, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Επίσης και το υπουργείο Υγείας της Σενεγάλης επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα της δυτικής Αφρικής, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, το κρούσμα είχε τρεις γνωστές επαφές: τη σύζυγό του και τα δύο τους παιδιά.

Η Τυνησία επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κοροναϊού στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας Αμπντελατίφ ελ Μάκι είπε ότι ο ασθενής είναι ένας Τυνήσιος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Το Κατάρ ανακοίνωσε τέσσερα νέα κρούσματα του Covid-19: πρόκειται για δύο πολίτες της χώρας και τις δύο οικιακές βοηθούς τους, σύμφωνα με το πρακτορείο QNA.

Η Σουηδία απαγόρευσε προσωρινά στην αεροπορική εταιρεία IranAir να εκτελεί πτήσεις από και προς τη χώρα, λόγω της επιδημίας. «Αυτό σημαίνει ότι οι απευθείας πτήσεις μεταξύ Σουηδίας και Ιράν θα σταματήσουν», ανέφερε η Υπηρεσία Μεταφορών.

Στη Χιλή, ματαιώθηκε το Παγκόσμιο Συνέδριο Χαλκού CRU-Cesco καθώς εκφράστηκαν ανησυχίες για τον κίνδυνο που ενδεχομένως θα διατρέξουν όσοι αποφασίσουν να κάνουν το ταξίδι, λόγω της επιδημίας.

Στο Βιετνάμ, ο εθνικός αερομεταφορέας Vietnam Airlines έκανε γνωστό ότι θα διακόψει τις πτήσεις του για τη Νότια Κορέα από τις 5 Μαρτίου. Η Νότια Κορέα έχει εντοπίσει μέχρι τώρα 4.335 κρούσματα του Covid-19 και 26 ασθενείς έχουν πεθάνει στη χώρα αυτήν.

Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάιρο, Αίγυπτος

Πλήρη στήριξη της Αυστρίας στην Ελλάδα, δια στόματος Κουρτς, Βαν ντερ Μπέλεν και Σάλενμπεργκ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: