Πρώτο κρούσμα κορωναϊού σε Αρμενία: Οι πρώτοι θάνατοι σε Αυστραλία και Ταϊλάνδη

File photo: Seven confirmed cases of coronavirus in Greece. EPA/JEON HEON-KYUN




Η Αρμενία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα του νέου κορωναϊού χθες Σάββατο, ένας πολίτης που επέστρεψε από το γειτονικό Ιράν, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν στο Facebook.

Πρόκειται για έναν 29χρονο οποίος επέστρεψε στη χώρα του την Παρασκευή και επειδή δεν ένιωθε καλά επισκέφθηκε γιατρό.

“Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή”, πρόσθεσε ο Πασινιάν, επισημαίνοντας ότι οι αρχές σκοπεύουν να θέσουν σε καραντίνα όλους όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί του.

Η Αρμενία έκλεισε τα σύνορά της με το Ιράν και ανέστειλε τις αεροπορικές συνδέσεις με τη γειτονική χώρα πριν μία εβδομάδα. Το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας στη Μέση Ανατολή, με αρκετές γειτονικές του χώρες να ανακοινώνουν κρούσματα του covid-19 προερχόμενα από εκεί.

Η Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσαν τα πρώτα τους κρούσματα αυτή την εβδομάδα, τρία σε κάθε χώρα.

Πρώτος θάνατος στην Αυστραλία

78χρονος Αυστραλός, πρώην επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, το οποίο παραμένει σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, έγινε το πρώτο θύμα του κορωναϊού στην Αυστραλία, ανακοίνωσαν σήμερα οι υγειονομικές αρχές.

Ο ασθενής υπέκυψε νωρίς το πρωί σε νοσοκομείο του Περθ (νοτιοδυτικά), δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας.

Η σύζυγός του, 79 ετών, η οποία επίσης μολύνθηκε πάνω στο κρουαζιερόπλοιο, νοσηλεύεται στο Περθ.

Πάνω από 700 κρούσματα του κορωναϊού έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα μεταξύ των επιβατών και των μελών του πληρώματος του Diamond Princess.

«Η διαδικασία της καραντίνας δεν ήταν τέλεια», ήταν το σχόλιο του διευθυντή του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο Εθνικό Κέντρο Υγείας και Ιατρικής της Ιαπωνίας, του Νόριο Ομαγκάρι.

Πρώτος θάνατος στην Ταϊλάνδη

Πρόκειται για έναν 35χρονο άνδρα που έπασχε και από δάγκειο πυρετό πέθανε από τον covid-19, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασθενειών στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σήμερα.

Μέχρι στιγμης στην Ταϊλάνδη έχουν καταγραφεί 42 κρούσματα του νέου κοροναϊού από τις 30 Ιανουαρίου. Από αυτούς τους ασθενείς οι 30 έχουν αναρρώσει και 11 εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, σύμφωνα με την Υπηρεσία.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ο πρώτος θάνατος στις ΗΠΑ που συνδέεται με τον κοροναϊό: 100 τα κρούσματα στη Γαλλία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: