Προτεραιότητα στις πληρωμές υπαλλήλων και παικτών δίνει η ηγεσία του Παναθηναϊκού

Ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννης Αλαφούζος. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Τους τρόπους διαχείρισης της μεγάλης οικονομικής κρίσης που θα προκαλέσουν (και) στο ποδόσφαιρο τα… απόνερα του κορονοϊού, επεξεργάζονται στον Παναθηναϊκό, σε μία προσπάθεια να προετοιμάσουν όσο το δυνατόν καλύτερα το έδαφος, για να περιοριστεί η «τρύπα» στους προϋπολογισμούς του συλλόγου.

Οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου προς το παρόν αξιολογούν όλα τα δεδομένα και περιμένουν -σε πρώτη φάση- την εξέλιξη με το εφετινό πρωτάθλημα.

Διότι εάν δεν ξεκινήσει η σεζόν (με την ολοκλήρωση των πλέι-οφ), προκειμένου να επανεκκινήσει η διαδικασία «παραγωγής χρήματος» στο ποδόσφαιρο, η άμεση «ζημιά» (και) για τον Παναθηναϊκό θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Και θα ξεπεράσει τα 2 εκατ. Euro.

Αυτό είναι στην παρούσα φάση το πρώτο σημείο «κλειδί», προκειμένου να περιοριστεί η «τρύπα» της εφετινής χρονιάς (2019/20) σε χρήματα που έχουν ήδη προϋπολογιστεί. Κι ακολούθως να υπάρξει η τελική οικονομική προετοιμασία της επόμενης σεζόν.

Ασφαλείς προβλέψεις γύρω από τις εξελίξεις και το οικονομικό «περιβάλλον» στο οποίο θα πορευτεί το ποδόσφαιρο τους επόμενους μήνες είναι ξεκάθαρο πως δεν μπορούν να γίνουν αυτή τη στιγμή. Διότι όπως τονίζουν και στελέχη του Παναθηναϊκού «…είναι άστοχο να γίνει η οποιαδήποτε προσέγγιση, πριν περάσει τουλάχιστον ένα δίμηνο για να φανεί το πότε θα βγει η κοινωνία -και μαζί της και το ποδόσφαιρο- από την “καραντίνα”. Και να αξιολογηθεί συνολικά όλη η “ζημιά”».

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, πως στην επικοινωνία που είχε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού με τον Τσάβι Ρόκα προ δύο εβδομάδων (λίγο πριν την αναχώρηση του Καταλανού τεχνικού διευθυντή για τη Βαρκελώνη, προκειμένου να είναι δίπλα στην οικογένειά του σ’ αυτό τον «εφιάλτη» που ζει η Ισπανία), του είχε ζητήσει να πατήσει… φρένο στο θέμα του προγραμματισμού της επόμενης σεζόν. Και να μην προχωρήσει (μέχρι τελικού σταδίου) καμία άλλη υπόθεση, έως τα τέλη Μαΐου, όταν θα υπάρξει πολύ πιο ξεκάθαρη εικόνα για το μπάτζετ της επόμενης σεζόν στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Επί του παρόντος πάντως, η «εντολή» του Αλαφούζου προς τους στενούς συνεργάτες του, είναι στο θέμα των πληρωμών να δίνεται ξεκάθαρη προτεραιότητα στο προσωπικό και τους εργαζόμενους σε ΠΑΕ, θυγατρικές και «Γ. Καλαφάτης», καθώς επίσης και στην καταβολή των χρημάτων των παικτών με βάση τις συμφωνίες και τις ημερομηνίες που υπάρχουν στα συμβόλαιά τους.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει σκέψη για πρόταση περικοπών των μισθών επί «καραντίνας» (όπως γίνεται π.χ. κατά… κόρον από χθες στην Ισπανία). Μόνο αν υπάρξει κάποια κεντρική κίνηση, είτε μέσω «ντιρεκτίβας» από τη FIFA, είτε μέσω όλων των ομάδων της Super League, θα κινηθεί αντίστοιχα και ο Παναθηναϊκός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Περικοπές σε όλους τους παίκτες και το προσωπικό του συλλόγου ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: