Πρωταθλήτρια Αργεντινής η Μπόκα Τζούνιορς: «Λυτρωτής» ο Κάρλος Τέβες [video, photos]

Η Μπόκα πήρε τη νίκη με 1-0 και τους τρεις βαθμούς που της επέτρεψαν να… προσπεράσει τη Ρίβερ στη βαθμολογία. Photo via Twitter, @BocaJrsOficial




Η Μπόκα Τζούνιορς στέφθηκε πρωταθλήτρια στην Αργεντινή, κατακτώντας τον τίτλο στην τελευταία αγωνιστική της Superliga. Το… σασπένς ήταν μεγάλο, καθώς, πριν την διεξαγωγή των αναμετρήσεων της τελευταίας αγωνιστικής, η Ρίβερ Πλέιτ οδηγούσε την «κούρσα» του πρωταθλήματος, έχοντας προβάδισμα ενός βαθμού σε σχέση με την Μπόκα, και χρειαζόταν τη νίκη για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Όμως, οι «εκατομμυριούχοι» περιορίστηκαν σε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας κόντρα στην Ατλέτικο Τουκουμάν, την ώρα που η Μπόκα ήθελε νίκη στον εντός έδρας αγώνα της με τη Χιμνάσια Λα Πλάτα και, παράλληλα, «γκέλα» της Ρίβερ για να κατακτήσει εκείνη το πρωτάθλημα.

Τελικά, η Μπόκα πήρε τη νίκη με 1-0 και τους τρεις βαθμούς που της επέτρεψαν να… προσπεράσει τη Ρίβερ στη βαθμολογία. Ο «λυτρωτής» της Μπόκα ήταν ο Κάρλος Τέβες, ο οποίος βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 72ο λεπτό του αγώνα και χάρισε στην ομάδα του το τρίτο τρόπαιο σε τέσσερα χρόνια, την ώρα που η Ρίβερ παραμένει χωρίς τίτλο πρωταθλήματος από το 2014.

Παράλληλα, με αυτή τη νίκη και τον τίτλο η Μπόκα πήρε… εκδίκηση από τη Ρίβερ για την απώλεια του τροπαίου στον τελικό του Copa Libertadores του 2018, αλλά και τον αποκλεισμό της στους περυσινούς ημιτελικούς.

Με πληροφορίες από Ρόιτερ-ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μπουένος Άιρες, Αργεντινή

Στον «αέρα» το ματς Αρμάνι-Ολυμπιακός στο Μιλάνο εξαιτίας των μέτρων για τον κορωναϊό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: