Πρόκληση και fake news σε ένα: Ο Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ παρομοιάζει τον Εβρο με το Άουσβιτς!

Oι φωτογραφίες που ανάρτησε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας για να “αποδείξει”… ότι ο Εβρος μοιάζει με το Αουσβιτς. photo via Twitter@yavuzselimkiran




Παρότι ο Ταγίπ Ερντογάν προχωράει στο παζάρι του με τις Βρυξέλλες δείχνοντας το “καλό του πρόσωπο”, δεν σταματούν οι προκλήσεις και η διοχέτευση fake news για την Ελλάδα από το ίδιο το κυβερνητικό συμβούλιο της Τουρκίας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόσφατη ανάρτηση του υφυπουργού Εξωτερικών της γείτονος Γιαβούζ Σελίμ Κιράν σχετικά με τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στα ελληνικά σύνορα.

Ο Κιράν, αναρτώντας φωτογραφίες που κατ’ επανάληψη δημοσιεύονται στα τουρκικά ΜΜΕ, φτάνει στο σημείο να  παρομοιάσει τις συνθήκες στη μεθοριακή γραμμή του Εβρου με το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης Αουσβιτς, εξαπολύοντας επίθεση κατά της Αθήνας αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην προκλητική του ανάρτηση ο Τούρκος υφυπουργός  λέει χαρακτηριστικά:

«Αυτές οι φωτογραφίες δεν είναι από το Άουσβιτς, αλλά από το Παζαρκουλέ (την  τουρκική πλευρά της μεθοριακής γραμμής στην περιοχή των Καστανιών Εβρου). Η Ελλάδα αρπάζει τα χρήματα, τα τηλέφωνα, τις ταυτότητες και τα ρούχα αθώων μεταναστών που περνούν τα σύνορα και τους επιστρέφει. Η Ευρώπη και ο κόσμος παριστάνουν τις στρουθοκαμήλους».

Να σημειωθεί ότι Μάλιστα, ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν απευθύνει την ανάρτησή του στους επίσημους λογαριασμούς τόσο του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, αλλά και στους λογαριασμούς της Κομισιόν και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: