Πότε θα ξυπνήσουμε στην Ελλάδα και στην Κύπρο; Ο κορωνοϊός θα φύγει κάποια στιγμή, η τουρκική επεκτατικότητα θα παραμείνει

Παρατηρητήρια στις όχθες του Έβρου καταγράφουν καθημερινά τις κινήσεις και τις προσπάθειες που κάνουν μετανάστες υπό την καθοδήγηση διακινητών και τις ευλογίες του Τουρκικού κράτους. Όμως τα νέα εμπόδια και η δυναμική παρουσία των Ελληνικών αρχών συνεχίζουν ν’ αποτρέπουν κάθε κίνηση. Πηγή: Hellas Journal




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η μεταφορά/απομάκρυνση από το καθεστώς του Ταγίπ Ερντογάν των μεταναστών από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, παρουσιάσθηκε από την  ελλαδική πλευρά ως αποτυχία της Τουρκίας να προωθήσει τους ανθρώπους αυτούς εντός ελληνικού εδάφους.

Να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της, δηλαδή, όταν μετέφερε τους μετανάστες οργανωμένα στις 28 Φεβρουαρίου στα σύνορα με την Ελλάδα.

Είναι, όμως, σαφές γιατί η Άγκυρα αποφάσισε να μετακινήσει αυτούς τους ανθρώπους. Πρόκειται για μια κίνηση που συνδέεται με τον κορωνοϊό.  Υπάρχουν και οι πληροφορίες πως εντοπίσθηκαν και δυο κρούσματα . Ως εκ τούτου οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.  Η διασπορά τους σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας,  επιβεβαιώνει πως έγινε προφανώς για την αντιμετώπιση του ιού.

Η εκκένωση τους καταυλισμούς μεταναστών δεν πρέπει να ξεγελάσει. Θα ήταν αφέλεια να πιστεύει κανείς πως ο Ερντογάν έκανε πίσω στους σχεδιασμούς του. Άλλωστε φρόντισε να στείλει μήνυμα με αποδέκτη την Αθήνα, λίγες μόνο ώρες μετά την απόφαση απομάκρυνσης των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων από τον Έβρο.

  • Ζεύγος τουρκικών F-16 πραγματοποίησε το Σάββατο πτήσεις πάνω από τον βόρειο Έβρο. Αυτές οι πτήσεις έγιναν ακριβώς για να υποδείξουν προς την ελληνική πλευρά πως δεν αλλάζει οτιδήποτε σε σχέση με τους μακροπρόθεσμους τουρκικούς σχεδιασμούς.

Και τα μαχητικά αυτά, όσο και όλα τα άλλα που κάνουν πτήσεις στο Αιγαίο, στέλνουν συγκεκριμένα μηνύματα και συντηρούν την ένταση.

Η τακτική συντήρησης της έντασης, συνιστά συνεχή υπενθύμιση προς Ελλάδα και Κύπρο των επεκτατικών τουρκικών σχεδιασμών. Η κατοχική Τουρκία θέλει να κρατά συνεχώς στην πρίζα Αθήνα και Λευκωσία ακόμη και τώρα, περίοδο κατά την οποία «προελαύνει» ο κορωνοϊός και η προσοχή όλων είναι προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Τουρκία, παρά το γεγονός ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλει να υποβαθμίσει το γεγονός της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα του, έχει εισέλθει σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Αυτό, όμως, δεν απασχολεί σοβαρά τον Τούρκο ηγέτη, ο οποίος έχει στο μυαλό του τις στρατηγικές του προτεραιότητες, οι οποίες προφανώς και είναι πάνω από την προστασία και την υγεία των πολιτών του.

  • Οι προτεραιότητες του συνδέονται με το στόχο ενίσχυσης της Τουρκίας εδαφικά και γεωστρατηγικά, πραγματικότητα. Η Άγκυρα μεθοδεύει βαθμηδόν την υλοποίηση αυτού του μεγαλεπίβολου, ιμπεριαλιστικού σχεδίου, ενίσχυσης, αναβάθμισης της κατοχικής Τουρκίας.

Το μήνυμα  της Άγκυρας οφείλουν οι διαχειριστές σε Αθήνα και Λευκωσία να το λάβουν υπόψη, να μην το υποβαθμίζουν ποτέ.

Χωρίς πανικό και με ψυχραιμία και ανεξαρτήτως εάν σήμερα η προτεραιότητα της ανθρωπότητας είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού.  Η πανδημία θα αντιμετωπιστεί αργά ή γρήγορα, δύσκολα ή εύκολα. Η τουρκική επιθετικότητα παραμένει σταθερή και προβλεπτή. Γι αυτό και πρέπει να υπάρχει μόνιμο και ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Μαίνεται πόλεμος επιστολών στον ΟΗΕ: Έγγραφο- απάντηση της Λευκωσίας  προς Άγκυρα για «Γαλάζια Πατρίδα»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: