Ποτέ δε φαντάστηκα ότι θα έβλεπα φέρετρα πάνω σε στρατιωτικά οχήματα, λέει ο Κόντε

File Photo: O Τζουζέπε Κόντε αναμένεται να αποσπάσει την ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής, αβέβαιο θεωρείται το αποτέλεσμα στη Γερουσία. EPA, FABIO FRUSTACI




Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, μιλώντας στην ιταλική γερουσία, τόνισε ότι «τώρα είναι η στιγμή της δράσης, αλλά στην συνέχεια όλοι θα μπορέσουν να κρίνουν και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους».

«Δουλέψαμε αμέσως με στόχο να περιορίσουμε την μετάδοση και τους θετικούς ασθενείς, εντοπίζοντας τις εστίες μόλυνσης», υπογράμμισε. «Ποτέ δεν φανταζόμουνα ότι θα έβλεπα φέρετρα πάνω σε στρατιωτικά οχήματα», πρόσθεσε.

  • Υποσχέθηκε, δε, ότι η χώρα δεν θα ξεχάσει τις τεράστιες προσπάθειες των γιατρών και των νοσοκόμων που όλοι διαπίστωσαν τις τελευταίες εβδομάδες.

Ο Τζουζέπε Κόντε υπενθύμισε ότι για πρώτη φορά, μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, η κυβέρνηση αναγκάσθηκε να περιορίσει κάποιες συνταγματικές ελευθερίες, με τρόπο ανάλογο με τον στόχο που πρέπει να επιτευχθεί και πάντα βάσει των υποδείξεων των επιστημόνων.

Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, η κυβέρνησή του είχε τις μέγιστες δυνατές επαφές και διάλογο τόσο με τις περιφέρειες της χώρας, όσο και με τους κοινωνικούς εταίρους.

«Πρόκειται για έναν ύπουλο και αόρατο εχθρό», είπε απευθυνόμενος στους ιταλούς γερουσιαστές.

Δεν έκρυψε, επίσης, ότι υπήρξαν δυσκολίες στην επιλογή των παραγωγικών δραστηριοτήτων οι οποίες θα πρέπει να παραμείνουν ανοικτές, και εκείνων που από σήμερα αναγκάζονται να κλείσουν, για να προστατευθεί η υγεία των πολιτών και να παραμείνουν όσοι περισσότεροι ιταλοί γίνεται στο σπίτι.

“500 επιπλέον νοσοκόμοι θα σταλούν, τις επόμενες ώρες, στις περιοχές που έχουν πληγεί με τραγικό τρόπο από τον covid 19”, είπε τέλος ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Επιβραδύνεται η αύξηση των κρουσμάτων στην Ιταλία δυστυχώς είναι υψηλός ο αριθμός των νεκρών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: