“Πόρτα” και από το Αραβικό Κοινοβούλιο στην Τουρκία: Απορρίπτει παρεμβάσεις στις αραβικές χώρες

Ο Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να προβεί σε ενέργειες που να σταματήσουν τις τουρκικές παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις των αραβικών κρατών. Photo via Twitter, @tcsavunma




Το Αραβικό Κοινοβούλιο υιοθέτησε την απόφαση του Συμβουλίου του Αραβικού Συνδέσμου, που είχε απορρίψει τις τουρκικές παρεμβάσεις στις εγχώριες υποθέσεις των αραβικών χωρών.

Τη δήλωση αυτή του Προέδρου του Αραβικού Κοινοβουλίου Μεσαάλ Ελ Σάλμι καταγράφει ο αιγυπτιακός Τύπος.

Ο κ. Ελ Σάλμι δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση αυτή του Αραβικού Συνδέσμου αναφορικά με τις τουρκικές παρεμβάσεις «ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των αραβικών λαών και αντικατοπτρίζει μια ενιαία αραβική στάση ενάντια σε τυχόν τουρκικές απειλές και εχθρικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στρατευμάτων και ξένων μαχητών από τρομοκρατικές οργανώσεις προς τη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ, υποστηρίζοντας άτομα και ομάδες που επιθυμούν να αποσταθεροποιήσουν τις αραβικές χώρες, είπε ο ομιλητής.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Αραβικού Κοινοβουλίου κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να προβεί σε ενέργειες που να σταματήσουν τις τουρκικές παρεμβάσεις στις εσωτερικές υποθέσεις των αραβικών κρατών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Νίκος Κάτσικας
Αίγυπτος/Κάιρο

Ο Ερντογάν προκαλεί την Μέρκελ: Απέλασε δύο Γερμανούς υπηκόους για φερόμενες σχέσεις με τρομοκρατία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: