Πολεμικού τύπου αερογέφυρα ανεφοδιασμού της Γερμανίας ετοιμάζει η Lufthansa

File Photo: Aεροσκάφος της Lufthansa στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης. EPA, ARMANDO BABANI




Η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρία, η Lufthansa, εργάζεται με την κυβέρνηση για να οργανώσει μια «αερογέφυρα» προκειμένου να διασφαλιστεί ότι όλα τα απαραίτητα αγαθά θα συνεχίσουν να φθάνουν στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κορωναϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της εταιρίας

Ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ δήλωσε στην εφημερίδα Bild ότι προς αυτό τον σκοπό η αεροπορική εταιρία ετοιμάζεται να αναπτύξει τους στόλους 747 και Lufthansa Cargo και ότι προχωρά στις απαραίτητες προσαρμογές προκειμένου να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκές προσωπικό.

  • «Η Lufthansa θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει πως οι εφοδιαστικές αλυσίδες που τροφοδοτούν τον πληθυσμό της Γερμανίας μπορούν να διατηρηθούν διά αέρος», δήλωσε. «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για μια αερογέφυρα για όλη τη Γερμανία».

Η αρχική «αερογέφυρα» ήταν η επιχείρηση του 1948-1949 από τους δυτικούς συμμάχους για την παροχή προμηθειών στο Δυτικό Βερολίνο μετά τον αποκλεισμό του από τις σοβιετικές δυνάμεις.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Βερολίνο, Γερμανία

Δυο πρώτα κρούσματα κορωναϊού στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Γενεύη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: