ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Οι “μετανάστες” φαίνεται να αποχώρησαν από το σημείο των συνόρων, όπου έθεσαν τις φωτιές (video)

Γι άλλη μια νύχτα το όχημα της ΕΛ.ΑΣ που ρίχνει νερό μαζί με άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται στην είσοδο της μεθοριακής γραμμής στις Καστανιές. Οι μετανάστες δείχνουν ότι δεν θέλουν ν’ απομακρυνθούν από το δάσος και ανάβουν συνεχώς φωτιές. Φωτογραφία Hellas Journal




ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Τις πρωινές ώρες, οι “μετανάστες”, που χρησιμοποιεί η Τουρκία εναντίον της Ελλάδας, είχαν φύγει από το σημείο των συνόρων όπου βρίσκονταν και από εκεί που ξεκίνησαν οι φωτιές.

Σύμφωνα με πηγές “είναι άγνωστο για που αναχώρησαν”.

Τις πρωινές ώρες οι φωτιές είχαν σχεδόν σβήσει. Οι Ελληνικές Δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα και κάνουν υπομονή, όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον καταυλισμό των “μεταναστών” στα Ελληνοτουρκικά σύνορα,στις Καστανιές.

Αδιασταύρωτες πληροφορίες αναφερουν πως γινεται επιχειρηση απο πλευρας των τουρκικων δυναμεων απομακρυνσης των συγκεντρωμενων “προσφύγων” άγνωστο για που και γιατί… Οι Ελληνικές δυνάμεις βρίσκονται σε ετοιμότητα…

Τα βίντεο μας παραχώρησε ο καλός συνάδελφος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΣΤΩΡΗΣ.

Οργανωμένη κίνηση, εκτιμούν οι αρχές
Οι Ελληνικές αρχές πάντως, σημειώνουν ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι έχει γίνει μια οργανωμένη κίνηση από πλευράς Τουρκίας για την απομάκρυνση των μεταναστών από τις Καστανιές.

Υπάρχει ακόμα λόγω των νυχτερινών εστιών φωτιάς αρκετός καπνός.

Με ότι μέσω διατίθεται παρατηρούν ότι είναι έτσι τα δεδομένα, όμως περιμένουμε να δούμε και εικόνα από ψηλά που θα δώσουν κι άλλα μεσα επιτήρησης.
Το γεγονός πως πιθανό εχουν αποσυρθεί, δεν μας κάνει κυρίως να θριαμβολογουμε, δεν μας κάνει να εφησυχαζουμε, δεν μας κάνει να χαλαρώσουμε τα μέτρα φρούρησης της συνοριακής γραμμής του Έβρου μήκους 212 χλμ .

ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΕΙΜΕΝΟ (ΕΔΩ) γράφαμε ότι η νύχτα θα είναι μακρά και «περίεργη». Αυτό μας είπε αστυνομική πηγή που βρίσκεται στις Καστανιές διότι μπορεί μέχρι χθες το βράδυ να μην είχε σημειωθεί κάτι αξιοσημείωτο, ή ένταση, όμως, η διάρκεια της παρουσίας σε τόσο κοντινή απόσταση και με όλες εκείνες τις αυτοσχέδιες σκάλες για την προσπέλαση εμποδίων στη διάθεση των μεταναστών, γίνεται κατανοητό πως το επίπεδο εγρήγορσης άλλη μια νύχτα στον Έβρο χτυπά σχεδόν κόκκινο.

Τι μπορεί να επιφυλάσσουν οι δηλώσεις Σοϊλού για τον Έβρο; Όσοι κάνουν επεισόδια βρίσκονται ξανά μπροστά στον φράχτη… Τι περιμένουν;

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: