Δεύτερο κρούσμα στην Πάτρα: Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐα, Ηλεία και Ζάκυνθο λόγω του κορωναϊού

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας (ΠΓΝΠ). Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του ΠΓΝΠ.




Για δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ομιλεί η ιστοσελίδα της Πάτρας gnomip.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, το βράδυ της Τετάρτης θετικό βγήκε το δείγμα μιας γυναίκας που ανήκει στο συγγενικό περιβάλλον του 66χρονου και ο οποίος νοσηλεύεται από την Καθαρή Δευτέρα στο ΠΓΝΠ.

Εκτιμάται ότι ο αριθμός θα αυξηθεί σήμερα δεδομένου ότι έχουν εξεταστεί οι 30 από τους 52 ταξιδιώτες στο Ισραήλ.

Στο μεταξύ, μετά την καταγραφή του 9ου κρούσματος κορωναϊού και μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας ο λοιμωξιολογος Σ. Τσιόδρας δήλωσε:

Μετά από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων για τη λοίμωξη από το νέο κοροναϊό, αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η λήψη εκτάκτων προληπτικών μέτρων στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, που αφορούν στην πιθανότητα τοπικής μετάδοσης του ιού στην περιοχή.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν αναστολή της λειτουργίας όλων των δημοσίων και ιδιωτικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, όλων των βαθμίδων, καθώς και την αναστολή πάσης φύσεως μαζικών συναθροίσεων (θεάτρων, κινηματογράφων, αθλητικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, επισκέψεων σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία), για την περίοδο 5 έως 6 Μαρτίου 2020.

Τα μέτρα θα επαναξιολογηθούν εντός του επόμενου 48ώρου.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα πάλι να σας τονίσω την ανάγκη για τη λήψη από όλους μας, των μέτρων βασικής προστασίας, των μέτρων υγιεινής, των μέτρων που έχουν να κάνουν με το πλύσιμο των χεριών, με την κάλυψη του βήχα, των μέτρων που έχουν να κάνουν με την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας, που αποφεύγουν τις συναθροίσεις, που αποφεύγουν τους χώρους που μπορούν να εκτεθούν σε ιώσεις, όπως και ο νέος ιός, τα μέτρα που έχουν να κάνουν με την αποφυγή επισκέψεων σε νοσοκομεία και ανθρώπους που είναι ασθενείς από τους ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με τα μέτρα που αφορούν στη γενικότερη υγιεινή του βήχα και των ιώσεων που μιλάμε όλη αυτή την περίοδο.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβουμε την αξία αυτών των μέτρων, ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν, η εξάπλωση του ιού στην πατρίδα μας και να καθυστερήσει η διασπορά του.

Με σοβαρή πνευμονία, σε σταθερή κατάσταση, νοσηλεύεται το ένατο κρούσμα κοροναϊού

Το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα νόσου από τον νέο κοροναϊό (ταξιδιώτης από Ισραήλ και Αίγυπτο), νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση με σοβαρή πνευμονία στη μονάδα αρνητικής πίεσης στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο του Ρίου.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι διασωληνωμένος και παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του καθηγητή Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπο Γώγο, σε συνεργασία με τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Πολλαπλά κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν ιχνηλάτηση επαφών στην Πάτρα και στην Αμαλιάδα (τόπο προέλευσης του ασθενή) σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους γιατρούς.

Παράλληλα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας συνεδριάζει για την λήψη τυχόν απαραίτητων μέτρων.

Σε αυστηρή κατ’ οίκον απομόνωση η οικογένεια του 7ου κρούσματος κοροναϊού που εμφάνισε συμπτώματα ίωσης

Σε αυστηρή κατ’ οίκον απομόνωση σήμερα η οικογένεια του 7ου κρούσματος του κοροναϊού στη χώρα μας. Πρόκειται για τον άνδρα που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο αναφοράς στην Αθήνα, καθώς είχε ανιχνευτεί θετικός στον κοροναϊου, αλλά εμφάνισε σύμπτωμα ίωσης σήμερα.

Τα παιδιά του έχουν να πάνε σχολείο από την περασμένη Πέμπτη, πριν εμφανίσει συμπτώματα ο πατέρας τους, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Υγείας.

— Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη και αύριο, Παρασκευή, το δημοτικό βρεφοκομείο Πάτρας, οι παιδικοί σταθμοί, τα κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και τα ΚΑΠΗ του δήμου Πατρέων.

Όπως ανακοινώθηκε από τον δήμο, «η απόφαση ελήφθη μετά τη σχετική ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και αφορά το κρούσμα κορωναϊού στην περιοχή».

Έκτακτα μέτρα για τον κοροναϊό ανακοίνωσε η κυβέρνηση: Κλείνουν σχολεία, αθλητικά κέντρα, αρχαιολογικοί χώροι και χώροι συναθροίσεων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: