Πλήρη αλληλεγγύη στην Ελλάδα από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για όσα συμβαίνουν στον Έβρο

File Photo: Στιγμιότυπο από επεισόδια μεταξύ μεταναστών που έχουν συγκεντρωθεί στα Ελληνοτουρκικά σύνορα πίσω από τον φράχτη με ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας καθώς δακρυγόνα και χημικά πέφτουν από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική, στις Καστανιές Έβρου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Πλήρη αλληλεγγύη με την Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο εκφράζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στα συμπεράσματα της τηλεδιάσκεψης των 27 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, που θα διεξαχθεί σήμερα στις 16:00 τοπική ώρα Βρυξελλών (17:00 ώρα Κύπρου).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με προσχέδιο του κειμένου συμπερασμάτων, οι 27 αναφέρουν “εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα και την πλήρη αλληλεγγύη μας με την Ελλάδα, καθώς και με τη Βουλγαρία και την Κύπρο και άλλα Κράτη Μέλη, τα οποία επηρεάζονται παρομοίως, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ”.

Σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση το προσχέδιο αναφέρει: “Υποστηρίζουμε τα συμπεράσματα του Συμβουλίου σχετικά με τη διαδικασία διεύρυνσης και σταθεροποίησης και σύνδεσης”.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ
Βέλγιο/Βρυξέλλες

Η τελική επικύρωση για ένταξη της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας: Η ΕΕ εκπληρώνει την υπόσχεσή της, λέει η Ούρσουλα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: