“Πηγαίνετε στους αρρώστους”, το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου προς τους ιερείς

Η φωτογραφία που έδωσε σήμερα στα φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία η υπηρεσία ΜΜΕ του Βατικανού δείχνει τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να προσεύχεται στο ναό της Αγίας Μάρθας που γιορτάζει. Ο Πάπας Φραγκίσκος έστειλε από εκεί το μήνυμά του στους ιερείς. EPA/VATICAN MEDIA HANDOUT HANDOUT




Μήνυμα προς τους Καθολικούς ιερείς έστειλε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος παροτρύνοντας τους να στηρίξουν του πολίτες που δοκιμάζονται από τον κορωναϊό.

Όπως είπε από τον ναό της  Αγίας Μάρθας ο Ποντίφηκας προς τους ιερείς της Καθολικής Εκκλησίας “βγείτε από τα σπίτια σας και στηρίξτε τους δοκιμαζόμενους Ιταλούς”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ζήτησε από τους καθολικούς ιερείς να δίνουν την κοινωνία κατ΄οίκον σε όσους ασθενείς βρίσκονται σε απομόνωση.

«Ζητούμε από τον Θεό οι ιερείς μας να βρουν την δύναμη να φέρουν τον λόγο του Θεού και την κοινωνία στους ασθενείς στηρίζοντας το έργο των εθελοντών, των γιατρών και των νοσοκόμων», τόνισε ο ποντίφικας.

Στις καθολικές εκκλησίες της Ιταλίας οι λειτουργίες σταμάτησαν μέχρι τις 3 Απριλίου και δεν θα τελούνται ούτε θρησκευτικοί γάμοι και κηδείες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ του ανταποκριτή Θ. Ανδρεάδη – Συγγελάκη
Ρώμη, Ιταλία

Όλη η Ιταλία γίνεται κατακόκκινη ζώνη: Δεν θα υπάρχουν πια δύο Ιταλίες, δηλώνει ο Κόντε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: