Περισσότεροι από 4.000 νεκροί ο παγκόσμιος απολογισμός της επιδημίας: Έχουν προσβληθεί 110 χιλιάδες άνθρωποι

Μία τουρίστρια με μάσκα περνά μπροστά από πορτρέτο της Μόνα Λίσα (‘La Gioconda’), στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. EPA, QUIQUE GARCIA




Ο παγκόσμιος απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας που έχει προκαλέσει ο νέος κοροναϊός ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 4.000 νεκρών μετά τους 17 νέους θανάτους που ανακοινώθηκαν στην Κίνα, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου, η οποία βασίζεται σε ανοικτές πηγές, επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, ως τις 03:00 σήμερα η επιδημία της ασθένειας COVID-19 είχε στοιχίσει τη ζωή σε 4.011 ανθρώπους, ενώ ο SARS-CoV-2 είχε προσβάλει πάνω από 110.000 άλλους σε πάνω από εκατό χώρες και περιοχές.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές συνέστησαν σήμερα στις ομάδες υψηλού κινδύνου, ήτοι τους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα, να συγκεντρώσουν αποθέματα προμηθειών και φαρμάκων προκειμένου να προετοιμαστούν να μείνουν στα σπίτια τους.

«Διασφαλίστε ότι θα έχετε διαθέσιμα αποθέματα, ιδίως φάρμακα για την αρτηριακή πίεση και διαβήτη και φάρμακα για την αντιμετώπιση του πυρετού και άλλων συμπτωμάτων» δήλωσε η Νάνσι Μεσόνιερ, εκ των υπευθύνων των αμερικανικών Κέντρων Ελέγχου της Υγείας και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC).

«Να έχετε επαρκή αριθμό οικιακών προϊόντων καθαρισμού και προμηθειών προκειμένου να είστε προετοιμασμένοι, εάν ποτέ χρειαστεί να μείνετε στα σπίτια σας για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα» υπογράμμισε η αξιωματούχος.

19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, 17 νέοι θάνατοι στην ηπειρωτική Κίνα

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέγραψε 19 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης και 17 νέους θανάτους στην ηπειρωτική Κίνα ως τα μεσάνυχτα χθες Δευτέρα.

Κατά την Εθνική Επιτροπή Υγείας, οι θάνατοι καταγράφηκαν όλοι στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης, πιο συγκεκριμένα στην πρωτεύουσά της, την μεγαλούπολη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.

Επιπλέον, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα ταξιδιωτών που έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα από το εξωτερικό έχοντας μολυνθεί· των σύνολο των ασθενών αυτής της ομάδας αυξήθηκε σε 69. Από τα χθεσινά δύο νέα «εισαγόμενα» κρούσματα, το ένα καταγράφηκε στο Πεκίνο και το δεύτερο στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, δεν αναφέρθηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης σε άλλη επαρχία της Κίνας, πλην της Χουμπέι.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφηκε χθες ήταν εξάλλου σημαντικά μειωμένος από αυτόν της Κυριακής (40).

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μέχρι σήμερα ανήλθε σε 80.754 στην ηπειρωτική Κίνα.

Ο απολογισμός των νεκρών της επιδημίας της ασθένειας COVID-19 ανήλθε σε 3.136 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Πληροφορίες από AFP-Xinhua-Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πεκίνο, China – Ουάσινγκτον, United States

Όλη η Ιταλία γίνεται κατακόκκινη ζώνη: Δεν θα υπάρχουν πια δύο Ιταλίες, δηλώνει ο Κόντε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: