Περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες στην Καβάλα: Τελικός προορισμός το νέο κλειστό κέντρο στο Κλειδί

Αιτούντες άσυλο, μετανάστες και πρόσφυγες επιβιβάζονται σε λεωφορεία μετά την αποβίβασή τους από πλοίο Aqua Blue στο λιμάνι της Καβάλας, Σάββατο 21 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ
Με τελικό προορισμό την τοποθεσία Κλειδί του Δήμου Σιντικής Σερρών, έφτασαν σήμερα το πρωί στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας 300 περίπου πρόσφυγες και μετανάστες.

Όλοι τους φορούσαν προστατευτικές μάσκες και επιβιβάστηκαν αμέσως σε λεωφορεία που τους ανέμεναν στο λιμάνι. Οι πρόσφυγες και μετανάστες ταξίδεψαν με το πλοίο της γραμμής Aqua Blue.

Στην τοποθεσία Κλειδί δημιουργήθηκε το ένα από τα δυο κλειστά κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο οποίο και θα παραμείνουν για μικρό χρονικό διάστημα μέχρι την απέλασή τους στη χώρα προέλευσης. Το κέντρο κατασκευάστηκε σε μια έκταση 20 περίπου στρεμμάτων και έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας έως και 500 άτομα για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Να σημειωθεί πως η τοποθεσία «Κλειδί» αποτέλεσε επιλογή της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Σιντικής μετά από συνεργασία και με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την κατασκευή του κλειστού κέντρου προσωρινής φιλοξενίας προσφυγών και μεταναστεύων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ – του ανταποκριτή μας Β. Λωλίδη
Καβάλα, Ελλάδα

Συγκίνηση στις Καστανιές: Κάτοικοι χειροκροτούν άντρες των ΜΑΤ και εκείνοι ανταποδίδουν [videos]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required