Παυλόπουλος: Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ν’ αναλάβει τις ευθύνες του, να στα σταθεί στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων

File Photo: Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος. Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ




Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ζητά από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο «ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και ν’ αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων, υπερασπιζόμενο τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και, εντέλει, τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό».

Ο κ. Παυλόπουλος με δήλωσή του ενώνει την φωνή του με τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα και τονίζει ότι «ουδείς συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα ν’ αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή μας οικογένεια.»

«Κατ’ αυτές τις εξαιρετικά κρίσιμες περιστάσεις αισθάνομαι, ως Έλληνας και ως Ευρωπαίος Πολίτης, την υποχρέωση να ενώσω την φωνή μου μ’ εκείνη του μεγάλου Ευρωπαίου και επιστήθιου φίλου Προέδρου της δεινώς δοκιμαζόμενης Ιταλίας κ.Σέρτζιο Ματαρέλα, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ν’ αναλάβει πλήρως τις ευθύνες του και ν’ αρθεί, εδώ και τώρα, στο ύψος των πρωτόγνωρων περιστάσεων, υπερασπιζόμενο τον Άνθρωπο, την Ευρωπαϊκή Δημοκρατία και, εντέλει, τον ίδιο τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό.

Ουδείς συνειδητοποιημένος Ευρωπαίος έχει το δικαίωμα ν’ αγνοεί ότι το κορυφαίο δίλημμα, ενώπιον του οποίου βρίσκεται σήμερα η ευρωπαϊκή μας οικογένεια, η Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι, κυριολεκτικώς, υπαρξιακό για το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα και την μελλοντική του προοπτική.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, κατά τις ιστορικές της καταβολές και τον προορισμό της, πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει», αναφέρει ο κ.Παυλόπουλος στη δήλωσή του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Η Ευρώπη να επιδείξει αλληλεγγύη αλλιώς θα οδηγηθεί σε αποσύνθεση δήλωσε ο Χαρίτσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: