Παραλήρημα Τσαβούσογλου: Διαδικτυακός καυγάς με τον Γερμανό ΥΠΕΞ με fake news κατά Ελλάδας

File Photo: Κάθε δυνατό βήμα για να διασπείρει τα fake news χρησιμοποιεί η τουρκική διπλωματία. EPA/Johannes Simon / POOL




Σε προφανή αδυναμία να διαχειριστούν την νευρικότητα που τους προκαλεί το αδιέξοδο που έχουν προκαλέσει στα ελληνοτουρκικά σύνορα φαίνεται ότι βρίσκονται ακόμη και κορυφαίοι Τούρκοι αξιωματούχοι, καταφεύγοντας σε προκλητικούς και διπλωματικά άκομψους διαδικτυακούς καυγάδες.

Τελευταίο κρούσμα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αντέδρασε σπασμωδικά σε σχόλιο που δημοσίευσε στο Twitter ο Γερμανός ομόλογός του σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία. Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ. Η ΕΕ συμβάλλει στην αξιοπρεπή φροντίδα των προσφύγων» έγραψε στην ανάρτησή του ο Χάικο Μάας, υπογραμμίζοντας ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Απαντώντας στο tweet του Γερμανού ΥΠΕΞ ο Τσαβούσογλου, έσπευσε να ρωτήσει τον ομόλογό του ποιες από τις υποσχέσεις που δόθηκαν στην Τουρκία έχουν εκπληρωθεί. «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για τους Σύρους» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει εκπληρωθεί ούτε η υπόσχεση της οικειοθελούς ανθρωπιστικής υποδοχής προσφύγων. Επίσης, όπως προσθέτει, η ΕΕ αρνείται να υποστηρίξει το σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία.

Μάλιστα ο Τούρκος ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει ότι η Τουρκία δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει βία για να σταματήσει τους παράτυπους μετανάστες που θέλουν να φύγουν από τη χώρα και ρωτά: «Η ΕΕ κλείνει τα μάτια εδώ και χρόνια. Δεν είναι πια καιρός να αναλάβει τις ευθύνες της;»,

Το παραλήρημα Τσαβούσογλου ολοκληρώνεται με αναπαραγωγή και διασπορά fake news εις βάρος της χώρας μας, καθώς ο επικεφαλής της  τουρκικής διπλωματίας  προτρέπει τον Μάας να απευθύνει τις συστάσεις του στους φίλους του τους Έλληνες, που «σκοτώνουν χωρίς δισταγμό πρόσφυγες στα σύνορα… «Θα ήθελα να πιστέψω τα λόγια σας. Ωστόσο, μόνο αν απευθυνθείτε και στους Έλληνες φίλους σας που σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορά τους«, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Κρατάμε γερά, ο Έβρος δεν πέφτει: Το μήνυμα του προέδρου των Συνοριοφυλάκων

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: