Πανικός για τοv Covid-19: 108 νεκροί στην Γαλλία, στην Σ. Αραβία ήπιαν απολυμαντικό για τον ιό…

File Photo: Γυναίκες στη Νότια Κορέα κατασκευάζουν μάσκες προστασίας από τον ιό, στη Σεούλ. EPA, JEON HEON-KYUN




Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν 108 νέους θανάτους από τον Covid-19, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται σε 372, ήτοι μια αύξηση σχεδόν 41% σε διάστημα 24 ωρών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο διευθυντής των υγειονομικών αρχών της χώρας Ζερόμ Σαλμόν είπε επίσης ότι ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 10.995, από τα 9.134 χθες, πρόκειται, δηλαδή, για μια αύξηση 20% σε ένα 24ωρο.
Σύμφωνα με τον Γάλλο αξιωματούχο, 1.122 άνθρωποι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και είναι διασωληνωμένοι, ένας αριθμός αυξημένος κατά 20,5% σε σύγκριση με χθες.
Υπολογίζεται ότι η Γαλλία διαθέτει περίπου 5.000 κρεβάτια με τον αναγκαίο εξοπολισμό, όμως τα κρεβάτα αυτά κατανέμονται ανομοιόμορφα στη χώρα.

Ο πανικός για την πανδημία έχει χτυπήσει αν σκεφθεί κανείς ότι Γενικός Εισαγγελέας της Σαουδικής Αραβίας διέταξε την σύλληψη δύο νεαρών ανδρών για «εξαπάτηση» του κοινού, καθώς αυτοί εμφανίστηκαν σε ένα βίντεο να πίνουν απολυμαντικό, υποστηρίζοντας ότι αυτό το προϊόν προστατεύει από τον κορονοϊό.

Οι δύο νεαροί εμφανίζονται ξεχωριστά σε ένα βίντεο, που έγινε viral στο διαδίκτυο, πίνοντας ένα μπουκάλι απολυμαντικό, προκαλώντας κατακλυσμό από οργισμένα σχόλια.

Στο Twitter, η γενική εισαγγελία ανέφερε ότι διέταξε τη σύλληψη των δύο ανδρών επειδή «ήπιαν το απολυμαντικό ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση» και για «εξαπάτηση του κοινό (υποστηρίζοντας ότι αυτό) προστατεύει από τον κορονοϊό».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωση, ένας χρήστης ζήτησε να εφαρμοστεί η «βαρύτερη τιμωρία» στους δύο άνδρες, λέγοντας ότι έθεσαν σε κίνδυνο άλλους νέους ανθρώπους, υποκινώντας τους να αναπαράγουν την πράξη τους.

Η Σαουδική Αραβία έχει ανακοινώσει 274 κρούσματα του Covid-19 στο έδαφός της και όχι θανάτους. Έχουν καταγραφεί περισσότερα από 1.000 κρούσματα στις έξι χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC).

Η μεγαλύτερη οικονομία στον αραβικό κόσμο, η Σαουδική Αραβία έκλεισε κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα και εστιατόρια, ανέστειλε πτήσεις και την Ούμρα, ένα μικρό μουσουλμανικό προσκύνημα, για να συγκρατήσει την επιδημία. Οι προσευχές αναβλήθηκαν επίσης την Τρίτη εκτός από τους δύο ιερότερους τόπους του Ισλάμ.

Η Βραζιλία κλείνει τα χερσαία σύνορα, άλλοι δύο νεκροί αναφέρθηκαν στο Ρίο

Η Βραζιλία αποφάσισε σήμερα να κλείσει τα χερσαία σύνορά της με την Αργεντινή, την Παραγουάη, τη Βολιβία, το Περού, την Κολομβία, το Σουρινάμ και τη Γαλλική Γουιάνα, λόγω της πανδημίας Covid-19, ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Το μέτρο αυτό θα ισχύσει για 15 ημέρες και δεν αφορά τους Βραζιλιάνους πολίτες που βρίσκονται στο εξωτερικό, τους αλλοδαπούς που διαθέτουν άδεια παραμονής στη χώρα, τους διπλωμάτες και στελέχη διεθνών οργανισμών. Τα φορτηγά που μεταφέρουν αγαθά θα περνούν κανονικά από τα σύνορα. Από την Τετάρτη, έχουν κλείσει τα σύνορα και με τη Βενεζουέλα.

Νωρίτερα σήμερα, το Ρίο ντε Τζανέιρο, ο σημαντικότερος τουριστικός προορισμός της χώρας, ανέφερε ότι καταγράφηκαν στην πόλη οι δύο πρώτοι θάνατοι από τον SARS-CoV-2. Συνολικά οι νεκροί στη Βραζιλία ανέρχονται στους 6.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας, τα δύο νέα θύματα είναι μια 63χρονη γυναίκα και ένας 69χρονος άνδρας που έπασχαν και οι δύο από διαβήτη.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα ανέρχονται στα 428, δηλαδή υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε διάστημα τριών ημερών.

Ο κυβερνήτης του Ρίο Ουίλσον Βιτζέλ κάλεσε τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα γυμναστήρια και τις παραλίες.

Στις μεγάλες πόλεις της Βραζιλίας έχουν περιοριστεί οι κοινωνικές συναθροίσεις, σε μια προσπάθεια να επιβραδυνθεί ο ρυθμός εξάπλωσης της ασθένειας, ενώ ζητήθηκε να κλείσουν τα εμπορικά κέντρα και τα νάιτκλαμπ.


Με πληροφορίες Reuters, AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία, Ριάντ, Σαουδική Αραβία, Ρίο ντε Ζανέιρο, Βραζιλία

Συνεχίζεται η μεγάλη αύξηση κρουσμάτων στην Ιταλία: Μικρή μείωση στον νέο αριθμό των νεκρών

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: