Πανέτοιμος δηλώνει ο Τραμπ για να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνάμεις της κυβέρνησης για την καταπολέμηση του ιού

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. EPA, YURI GRIPAS




Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε σήμερα να υποβαθμίσει τους φόβους της επιδημίας του κορονοϊού που εξαπλώνεται με ταχύτητα και τόνισε ότι θα χρησιμοποιήσει όλους τους απαραίτητους κυβερνητικούς πόρους για την καταπολέμησή του.

“Είμαι πλήρως προετοιμασμένος να χρησιμοποιήσω όλες τις δυνάμεις της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να διαχειριστούμε την υφιστάμενη πρόκληση του κορονοϊού”, έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο Twitter.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε υπόμνημα με το οποίο καλεί τον υπουργό Εργασίας των ΗΠΑ να λάβει μέτρα για την αύξηση της διαθεσιμότητας των αναπνευστικών συσκευών για τη χρήση από τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας που διαχειρίζονται την επιδημία του κορονοϊού.

Ο πρόεδρος Τραμπ θα προβεί σε δηλώσεις για τον κορονοϊό γύρω στις 02.00 της Πέμπτης, ώρα Ελλάδος.

“Θα κάνω μια δήλωση αργότερα για όσα έχω αποφασίσει να κάνω”, δήλωσε με αφορμή μια συνάντηση με τους διοικητές των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών στον Λευκό Οίκο. “Θα λάβουμε μια σειρά από αποφάσεις”.

‘Οταν ρωτήθηκε αν θα αναφερθεί στο οικονομικό ή στο υγειονομικό σκέλος της επιδημίας, ο πρόεδρος Τραμπ απάντησε “και στα δύο”.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν το όριο των 1.000 κρουσμάτων του νέου κοροναϊού, σύμφωνα με το αμερικανικό Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και 31 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

 

Ο Τραμπ ενδέχεται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης: Η Ουάσινγκτον απαγορεύει τις συγκεντρώσεις

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: