Πανάθλιος, συνεχίζει τα ψέμματα ο Ερντογάν: Διαστρέφει αλήθεια και ιστορία & απειλεί ΕΕ, Ελλάδα και Μητσοτάκη

File photo: Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν καταφεύγει στη διαστρέβλωση της Ιστορίας και στην επίκληση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων… EPA/WILL OLIVER




Ο άνθρωπος ο οποίος εργαλειοποίησε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για να ασκήσει πίεση στην ΕΕ, σωρεύοντάς τους  με fake news στα σύνορα με την Ελλάδα, συνεχίζει την ίδια τακτική και παριστάνει τον ανθρωπιστή για να δώσει μαθήματα ανθρωπιάς τόσο στην Αθήνα όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η Ελλάδα και άλλα κράτη της Ε.Ε. πρέπει να δράσουν σύμφωνα με την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα» δήλωσε χαρακτηριστικά σήμερα ο Ερντογάν απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του.

Σπεύδει να αρθρώσει τον εκβιασμό τους απευθυνόμενος στην ΕΕ, λέγοντας πως «αν θέλει να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, πρέπει να μας στηρίξει στη Συρία».

Συνεχίζοντας την διάλεξη περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων ο Ερντογάν συνεχίζει την εκστρατεία λάσπης κατά της Ελλάδας, λέγοντας:

«Σήμερα, κάθε ευρωπαϊκή χώρα που κλείνει τα σύνορά της σε πρόσφυγες και  προσπαθεί να τους στείλει πίσω, χτυπώντας τους, βυθίζοντας τα σκάφη τους ακόμη και χτυπώντας τους, παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Και προσθέτει: “Ο Έλληνας,  ο οποίος προσπαθεί να πυροβολήσει με σφαίρες για να μην αφήσει τους πρόσφυγες να μπουν στη χώρα του, δεν πρέπει να ξεχνάει ότι μπορεί να χρειαστεί αυτό το έλεος μια μέρα”.

Ενισχύοντας τα επιχειρήματά του, ο Ερντογάν προσφεύγει στη δική του ανάγνωση της ιστορίας και λέει:

«Η Ελλάδα δείχνει τις πιο απάνθρωπες εικόνες… Ωστόσο, στα χρόνια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου η Ελλάδα προσπαθούσε να επιβιώσει εγκαθιδρύοντας κυβέρνηση στην εξορία σε γεωγραφική περιοχή στην οποία κλείνει τα σύνορά της σήμερα. Θα ήθελα, κυρίως, να υπενθυμίσω στην ελληνική κυβέρνηση μια φωτογραφία από την εφημερίδα “Hunâ el Jerusalem” με ημερομηνία 11 Ιανουαρίου 1942, που δείχνει τη βοήθεια που δόθηκε στους Έλληνες που διασώθηκαν από τις επιθέσεις των ναζί  και βρήκαν καταφύγιο στην Συρία.

Σ’ αυτή τη φωτογραφία, κάποιο από τα αγόρια ή τα κορίτσια από την Ελλάδα, που τους μοιράστηκαν φαγητό και ρούχα, ίσως είναι ο παππούς και η γιαγιά του Μητσοτάκη».

O Τούρκος πρόεδρος συνεχίζει, καταλήγοντας : “Η Τουρκία εκείνη την περίοδο έδωσε βοήθεια σε πολλούς Έλληνες που ήρθαν στη χώρα μας .[…] και έζησαν ειρηνικά και με ασφάλεια μέχρι το τέλος του πολέμου. Οι Έλληνες γείτονές μας που επεχείρησαν όλα τα μέσα από πνιγμό στη θάλασσα μέχρι και πυροβολισμούς προκειμένου να μην μπουν οι πρόσφυγες στη χώρα τους, θα πρέπει να μην ξεχνούν ότι ίσως μια μέρα χρειαστούν αυτό το έλεος”….

HJ με πληροφορίες από AFP, Anadolu, TRT

Δίχως τέλος το τουρκικό στραπάτσο στην Ιντλίμπ: 59 νεκροί στρατιώτες μέσα σε ένα μήνα

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: