Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας-Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2020: Κοινό θέμα “κλίμα και νερό”

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας 2020, ως εκπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. Photo via Twitter, @KolydasT




Κλίμα και νερό επέλεξε ως κοινό κεντρικό θέμα εορτασμού ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός για τη φετινή χρονιά συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Μετεωρολογίας (23 Μαρτίου) με την Παγκόσμια Ημέρα Νερού 2020 (22 Μαρτίου).

  • Ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού καθηγητής Petteri Taalas στο καθιερωμένο μήνυμά του επισημαίνει ότι το κλίμα και το νερό είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένα και κατά συνέπεια η συντονισμένη και βιώσιμη διαχείρισή τους είναι αναγκαία, αφού βρίσκονται στο επίκεντρο όλων των προσπαθειών που αφορούν στην βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή και τη μείωση του κινδύνου από τις φυσικές καταστροφές.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μετεωρολογίας 2020, ως εκπρόσωπος της χώρας μας στον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό. Ωστόσο, ματαιώνονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για τις 23 Μαρτίου 2020 στις εγκαταστάσεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, στο πλαίσιο της εναρμόνισης της με τα γενικότερα μέτρα πρόληψης του κορονοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησα από τον Κύριο να σταματήσει την επιδημία του κορωναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: