Οξύτατη επίθεση εναντίον του Ερντογάν: Υποστηρίζει τους τζιχαντιστές του ISIS και τους τρομοκράτες της αλ Κάιντα (video)

Η βουλευτής Τούλσι Γκαμπάρντ, υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. EPA, KATHERINE TAYLOR




Η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, Τούλσι Γκαμπάρντ, δήλωσε ότι το καθεστώς του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν έχει υποστηρίξει εδώ και πολλά χρόνια τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και της Αλ Κάιντα.

Σε ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο λογαριασμό της στο Twitter, η Αμερικανίδα βουλευτής δήλωσε ότι ο Ερντογάν είναι ο πιο επικίνδυνος δικτάτορας στον κόσμο και δεν είναι φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η κ. Γκαμπάρντ τόνισε ότι ο πρόεδρος της Τουρκίας θέλει να αποκαταστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία και συνεργάζεται με την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις για να επιτύχει αυτόν τον στόχο.

Προειδοποίησε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν πρέπει να παρέχει υποστήριξη στον Ερντογάν καθώς η Αμερική και τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης δεν ενδιαφέρονται να στηρίξουν την παράνοια και τα εργαλεία του για την τρομοκρατία που συνδέονται με την Αλ Κάιντα.

Η κ. Γκαμπάρντ υπογράμμισε ότι είναι επαίσχυντο για την Αμερική και τα ΜΜΕ να συνεχίσουν να περιγράφουν τους τρομοκράτες στο Ιντλίμπ ως “ένοπλους” ή “αντάρτες”, καταδικάζοντας εν προκειμένω τις παραπλανητικές εκστρατείες που ξεκίνησαν τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης, και η κυβέρνηση του κ. Τραμπ για να δικαιολογήσουν την υποστήριξή τους προς τους τρομοκράτες.

Ζήτησε να περάσει ο νόμος Stop Arming Terrorists Act από το Κογκρέσο που θα εμποδίζει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να συνεχίσει την υποστήριξή της σε κράτη όπως η Τουρκία που υποστηρίζει τον εχθρό των Η.Π.Α., δηλαδή την τρομοκρατική οργάνωση της Αλ Κάιντα.

Κάλεσε επίσης τον Τράμπ και το ΝΑΤΟ να μην υποστηρίξουν τον Ερντογάν στον επεκτατικό του πόλεμο, που στοχεύει στην επίτευξη των οθωμανικών ονείρων του και να μην συρθούν σε πόλεμο με τη Ρωσία για ένα επιθετικό δικτάτορα, όπως ο Ερντογάν.

Νέα ρωσική σφαλιάρα στον Ερντογάν: Δεν εγγυόμαστε την ασφάλεια των αεροσκαφών σας πάνω από τη Συρία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: